Τρίτη, Σεπτεμβρίου 03, 2019

Δήλωση Λαϊκής Συσπείρωσης για την ορκομωσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ν Αιγαίου


 Το Σάββατο 31 Αυγούστου έγινε η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΣ)  Νοτίου Αιγαίου στο θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» της Ερμούπολης Σύρου. Από πλευράς Λαϊκής Συσπείρωσης οι σύμβουλοι Γιάννης Ντουνιαδάκης, Ηλέκτρα Ροκονίδα, Βαγγέλης Σιγάλας, κατά την τελετή έκαναν την ακόλουθη δήλωση: δηλώνουμε με βάση την τιμή και την συνείδηση μας πως στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έξω από αυτό, θα υπηρετούμε και θα υπερασπιζόμαστε τα ........
συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού.”
Η όλη τελετή εξελίχτηκε σε συναινετικό  κλίμα συνεργασίας μεταξύ στελεχών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο υπηρέτησης της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Σε όλους αυτούς παραχωρήθηκε χρόνος για χαιρετισμούς ενώ αντίστοιχα δεν παραχωρήθηκε χρόνος στους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Την Κυριακή 1/9/2019 στην πρώτη συνεδρίαση του ΠΣ εκλέχτηκε το προεδρείο του και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής. Στο μεν προεδρείο η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΣ) δεν αποδέχτηκε την θέση του γραμματέα, την οποία δικαιούται ως τρίτη κατά σειρά εκλογές παράταξη του ΠΣ. Σε σύντομη παρέμβασή του ο Γιάννης Ντουνιαδάκης αφού συγχάρηκε τους συμβούλους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία εκ μέρους των άλλων δυο συντρόφων του, διευκρίνισε ότι "για την ΛΣ οι ευχές για επιτυχία αφορούν αυστηρά τις ανάγκες του λαού με στόχο μια ζωή αντάξια του 21ου αιώνα και να κρατηθεί ο νησιώτης στον τόπο του σε μια περιοχή, που μην το ξεχνάμε, αμφισβητούνται τα σύνορα της χώρας από μια σύμμαχο υποτίθεται στο ΝΑΤΟ χώρα". Επίσης εξήγησε ότι η παραχώρηση της θέσεως του γραμματέα, αντιμετωπίζεται έτσι από θέση αρχής,  καθώς δεν έχει κάποια ουσιαστική αρμοδιότητα που να μπορεί να αξιοποιηθεί υπέρ του λαού.
Μια τέτοια ευχέρεια παρέχεται αντίθετα στην οικονομική επιτροπή, που από πλευράς ΛΣ εκλέχτηκαν ο Γιάννης Ντουνιαδάκης με αναπληρωματικό τον Βαγγέλη Σιγάλα.
2/9/2019

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :