Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13, 2017

Μετά τους Κινέζους, έρχονται οι Αμερικάνοι το 2018!

Εφικτός στόχος τα 2 εκατομμύρια Αμερικανοί τουρίστες
Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, αποκάλυψε σε πρόσφατη ραδιοφωνική της συνέντευξη ότι τιμώμενη χώρα στην ΔΕΘ το 2018 θα είναι οι ΗΠΑ! Υπογράμμισε μάλιστα, πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και προοπτική από την αμερικάνικη αγορά και πως έχουν ξεκινήσει ήδη οι προκρατήσεις για το 2018.

Στο ίδιο μήκος και ο Αμερικάνος πρέσβης Τζέφρι Πάιατ,“Η Κίνα ανέβασε ψηλά τον ....
πήχη όπως είπα και ο ίδιος στον Κινέζο ομόλογό μου”, σημείωσε στο περιθώριο κοινής εκδήλωσης του ΕΟΤ και του Enterprise Greece, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Κίνας, ως τιμώμενης χώρας στην 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Καθώς, οι ΗΠΑ θα αποτελέσουν την επόμενη τιμώμενη χώρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και υπογράμμισε ότι προσβλέπει σε μια πολύ καλή συνεργασία και στη δυναμική παρουσία αμερικάνικων εταιρειών, όχι μόνο για την εβδομάδα που διαρκεί η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά όλο τον χρόνο.

Ερωτηθείς για τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού, επεσήμανε ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από αμερικάνικες εταιρείες για την τουριστική αγορά της Ελλάδας, ενώ χαρακτήρισε την πορεία του ελληνικού τουρισμού “succes story”.

Με τη σειρά της η Υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι: «Στο παρελθόν οι ΗΠΑ ήταν μια δυνατή αγορά με την Ολυμπιακή που έκανε απευθείας πτήσεις. Όταν έκλεισε η Ολυμπιακή, οι απευθείας πτήσεις σταμάτησαν και η συγκεκριμένη αγορά χαλάρωσε. Το 2015 όταν πήγα για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, βρήκα μεγάλη υποστήριξη από την Εκκλησία και την Ομογένεια. Το 2016 βάλαμε πτήσεις για την περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου, με αποκορύφωμα την απευθείας σύνδεση Ντουμπάι- Αθήνα-Νέα Υόρκη, από την Emirates, η οποία θα λειτουργεί όλο το χρόνο».

Ήδη τα μηνύματα από τις αεροπορικές εταιρείες είναι ενθαρρυντικά με τις συνολικές αφίξεις να κινούνται κοντά στο 30% πάνω σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Σύμφωνα δε και με την Emirates η πτήση Νιούαρκ-Αθήνα αποτελεί την πλέον κερδοφόρα πτήση της εταιρείας από και προς τις ΗΠΑ παγκοσμίως! Ενώ, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Τουρισμού, τουλάχιστον μία ακόμη εταιρεία (συνολικά 4 εταιρείες πραγματοποιούν 5 απευθείας πτήσεις ημερησίως) θα επεκτείνει το πτητικό της πρόγραμμα καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Σε επίπεδο κρατήσεων το 2017 είναι αυτή τη στιγμή βρίσκονται πάνω 27% σε σχέση με την περσινή χρονιά, με τις γαμήλιες και οικογενειακές διακοπές να καθοδηγούν τη ζήτηση. Η αύξηση αυτή είναι πολύ σημαντική και υπερκαλύπτει την πτώση που παρατηρείται στην ελληνική κρουαζιέρα φέτος, λόγω των περσινών πολιτικών εξελίξεων στην Τουρκία και την ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο, κατά 10-12%.

Ο τζίρος για την φετινή χρονιά αναμένεται να σημειώσει σημαντική ενίσχυση σε σχέση με το 2016, κατά 18-20% από τις ΗΠΑ.

Σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκονται για την ώρα οι προκρατήσεις του 2018, οι οποίες είναι αυξημένες κατά 20% σε σχέση με το 2017. Ενώ, σημειώνεται μεγάλη αύξηση 13-18% στις τιμές των συμβολαίων. Σύμφωνα με εκπροσώπους των αμερικανικών ταξιδιωτικών οργανισμών, η πρόσφατη ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου έχει ωθήσει πολλούς Αμερικανούς να προγραμματίσουν νωρίτερα από ποτέ τις διακοπές τους για την επόμενη χρονιά.

Η Ελλάδα θα αποτελέσει αδιαμφισβήτητο trend για το 2018 για την αμερικανική αγορά και δεν είναι τυχαία η διοργάνωση του μεγαλύτερου συνεδρίου Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, του ASTA Destination Expo, τον προσεχή Απρίλιο στην Αθήνα, όπου 1.000 και πλέον εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών οργανισμών των Ηνωμένων Πολιτειών, θα φιλοξενηθούν στην Ελλάδα και θα "εκπαιδευτούν" πάνω στο ελληνικό τουριστικό προϊόν. Εξέλιξη που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε βασικό προορισμό εκτός αμερικανικής ηπείρου για τους Αμερικανούς, οι οποίοι με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς αναμένεται να αγγίξουν τα 2 εκατομμύρια ετησίως τα επόμενα χρόνια.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :