Κυριακή, Νοεμβρίου 13, 2016

Το γλέντι για τον Άγιο Μηνά στο καΐκι και η ηρωική πράξη του να ταξιδέψει με 10 BF για να σώσει ένα μικρό παιδί

Ένας από τους ασκητές της εποχής μας, ο γέρων Πορφύριος, είχε πει στα πνευματικά του τέκνα ότι μετά την κοίμηση του θα είναι πιο κοντά τους απ’ όσο ήταν εν ζωή, διότι πλέον δεν θα υπάγεται στους βιολογικούς νόμους του ανθρωπίνου σώματος.
Έτσι και ο Άγιος Μηνάς, επί χίλια επτακόσια χρόνια τώρα μετά την εκδημία του, δεν έχει πάψει να βρίσκεται κοντά στους πιστούς, βοηθώντας όσους με πίστη και ελπίδα στον Θεό τον.....
επικαλούνται.
Ένας Άγιος που δεν έμενε μόνο στο εικόνισμα του, κατέβαινε κάθε νύχτα, “…έβγαινε περιπολία. Σφαλνούσε τις πόρτες, όσες είχαν ξεχάσει οι Χριστιανοί ανοιχτές, σφύριζε στους νυχτοπαρωρίτες να γυρίσουν πια στα σπίτια τους, στέκονταν απόξω από τις πόρτες κι αφουγκράζονταν ευχαριστημένος όταν άκουγε τραγούδι…
Κάπως έτσι θέλησε να γιορτάσει την χάρη του, ο Καπετάν Παντελής, με τραγούδια και χορούς μέσα στο καΐκι του το «Χαρούλα» στην Σύρο παρέα με φίλους του, οι οποίοι γλέντησαν παραδοσιακά με καλό κρασί και ψαρομεζέδες που ετοίμασε ο ίδιος αλλά και ο γιος του (Άμα Χαράζει Στο Αιγαίο)
Ο καπετάν Παντελής, είναι από τους φούρνους Ικαρίας και συγκεκριμένα από το νησί Άγιο μηνά. Ο Άγιος Μηνάς είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Φούρνων που βρίσκονται μεταξύ Σάμου και Ικαρίας. Έχει έκταση 2,343 Km2 και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 3 κατοίκους. Εκεί βρίσκεται και το μοναστήρι του Αγίου Μηνά, ένα ιδιωτικό νησί στο οποίο ανήκει σε αρκετούς κληρονόμους, ένας απ΄ αυτούς είναι και ο καπετάν Παντελής που όπως μας δήλωσε, ο Άγιος Μηνάς είναι προστάτης δικός του αλλά και της οικογένειας του.
Όλο το άρθρο στο ...http://cyclades24.gr/2016/11/agio-mina-kaiki-syros-iroiki-praksi/
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :