Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Πριν ακόμα συμπληρωθεί ένας  χρόνος από τις καταστροφές που υπέστη ο Απόλλωνας από την κακοκαιρία τον Φλεβάρη του 2015, για μια ακόμη φορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών επιβεβαίωσαν ότι η πολιτική και η απροκάλυπτη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα είναι καταστροφική  και  χρόνια τώρα ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής αλλά και συνολικά του.....
τοπικού μας διαμερίσματος.
Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής και η κοροϊδία που έδειξε τον τελευταίο χρόνο σχετικά με τις καταστροφές, είχαν σαν αποτέλεσμα, με την πρώτη μεγάλη κακοκαιρία να προκληθούν και επιπλέον ζημιές στον ήδη καταστρεμμένο κυματοθραύστη αφήνοντας ακόμα περισσότερο εκτεθειμένο τον Απόλλωνα, έρμαιο της επόμενης κακοκαιρίας, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και τις περιουσίες των κατοίκων.
Για τους λόγους αυτούς, συνεδριάσαμε, αποφασίσαμε  και ανακοινώνουμε ότι:
Θεωρούμε απαράδεκτη και εγκληματική τη διαδικασία  που ακολούθησε και έδειξε η Δημοτική Αρχή αλλά και η Περιφέρεια στο να δώσουν οριστική λύση στα προβλήματα της περιοχής, αφού αντιμετώπισαν με πλήρη αδιαφορία τις καταστροφές του περασμένου Φλεβάρη αρκούμενοι σε ένα ακόμη μπάλωμα με δυο βαρέλες μπετόν, χωρίς να προχωρήσουν σε άμεση παρέμβαση όπου υπάρχει επικινδυνότητα και στην άμεση εκπόνηση μελετών προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα του Απόλλωνα, αφήνοντας να εκπνεύσει και το χρονικό όριο κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης χωρίς να κάνουν το παραμικρό. 
Αν είχαν την πολιτική βούληση να φτιάξουν σωστά έργα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και θα δίνουν οριστική λύση, θα είχαν ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που συνήθως επικαλούνται, μόνο και μόνο για να κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός!
Οι καταστροφές αυτές έδειξαν για μια ακόμη φορά την αδιαφορία των αρχών στα προβλήματα της περιοχής και πως αυτά είναι τα επακόλουθα όταν με  προχειρότητα και μπαλώματα αντιμετωπίζουν και αντιμετώπιζαν ανάλογες καταστροφές από κακοκαιρίες τα προηγούμενα έτη.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι από τις ζημιές που έχουν προκληθεί υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη σωματική μας ακεραιότητα και την ασφάλεια των περιουσιών μας, 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την απαράδεκτη αδράνεια και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και κάθε άλλης αρμόδιας  αρχής και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1.      Να προχωρήσει σε άμεσες παρεμβάσεις όπου υπάρχει επικινδυνότητα.
2.      Παράλληλα εκτός από τις άμεσες παρεμβάσεις όπου υπάρχει επικινδυνότητα, να προχωρήσει άμεσα σε ένα ολοκληρωμένο λιμενικό έργο, με τις κατάλληλες  υποδομές που θα δίνουν οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα, θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής.
Εμείς οι κάτοικοι, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε με κάθε τρόπο και καλούμε σε συμπαράσταση όλο το Τ.Δ. Κορωνίδας και τους φορείς του.
Συνυπογράφουν
Τοπικό Συμβούλιο Κορωνίδας
Σύλλογος Γυναικών Απόλλωνα «Άπελος»
Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής
Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας

Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής

Απόλλωνας  15 Φεβρουαρίου 2016
ΑΠΟ:  Κατοίκους Τ.Δ Κορωνίδας
                                                                                                                         ΠΡΟΣ:   κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου
                                                                       ΚΟΙΝ:   ΜΜΕ
                             

Θέμα: Ανάθεση ευθυνών σε περίπτωση ατυχήματος σωματικής ή υλικής βλάβης λόγω της επικινδυνότητας της πληγείσας περιοχής

Αξιότιμε Κυρία Εισαγγελέα,
Από τις 10-12/2/2015, όπου έγιναν οι καταστροφές από την μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή του Απόλλωνα Νάξου και παρ’ όλες τις ενοχλήσεις μας προς την Δημοτική Αρχή και τις αρμόδιες για το θέμα υπηρεσίες, δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό για την αποκατάσταση των ζημιών αυτών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο για τη σωματική μας ακεραιότητα, την ασφάλεια των περιουσιών μας και τη μη λειτουργικότητα της περιοχής. Σε όλη αυτή την κατάσταση, οι υπεύθυνοι, αδιαφόρησαν για ένα τόσο σοβαρό θέμα και ενώ από τις 24-2-2015 η περιοχή, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας, δεν το αντιμετώπισαν με υπευθυνότητα και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων και των επισκεπτών του Απόλλωνα και επιπλέον η περιοχή εκτέθηκε σε κίνδυνο νέας ενδεχόμενης κακοκαιρίας ίδιας ή και μικρότερης έντασης, αφού ο κυματοθραύστης υπέστη τεράστιες ζημιές και δεν προστατεύει πια ούτε  στο ελάχιστο. Κίνδυνος ο οποίος δεν άργησε να φανεί.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο, στις 6/2/2016 μια νέα κακοκαιρία, μικρότερης έντασης από την περσινή χτυπάει το χωριό μας για μια ακόμη φορά . Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής και η κοροϊδία που έδειξε τον τελευταίο χρόνο σχετικά με τις καταστροφές, είχαν σαν αποτέλεσμα, να προκληθούν και επιπλέον ζημιές στον ήδη καταστρεμμένο κυματοθραύστη αφήνοντας ακόμα περισσότερο εκτεθειμένο τον Απόλλωνα, έρμαιο της επόμενης κακοκαιρίας, θέτοντας σε ορατό κίνδυνο πλέον τη σωματική ακεραιότητα και τις περιουσίες των κατοίκων.
Κατόπιν αυτών, προβαίνουμε στην παρούσα αναφορά ώστε να περιέλθει σε γνώση Σας, η επικίνδυνη συμπεριφορά την οποία τελούν τα αρμόδια όργανα του Δήμου, μέσω της ολιγωρίας και αδιαφορίας τους να άρουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και θεωρούμε ότι, επιβάλλεται η δική σας άμεση παρέμβαση και η διερεύνηση της όλης υπόθεσης, ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στους υπαίτιους και να επιλυθεί το ταχύτερο δυνατό το παραπάνω θέμα.
Μετά τιμής,

Οι κάτοικοι του Τ.Δ. Κορωνίδας

  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από απόφαση της συνέλευσης των κατοίκων του Απόλλωνα με την συμμετοχή του τοπικού συμβουλίου και φορέων της περιοχής, δρομολογήθηκε προγραμματισμός δράσης ώστε να δοθούν λύσεις στα νέα προβλήματα από τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στις 6/2/2016, αλλά και στα ήδη υπάρχοντα που προκλήθηκαν τον περασμένο χειμώνα στις 10-12/2/2015, που λόγο της πλήρης ανυπαρξίας της Δημοτικής Αρχής δεν λύθηκαν αλλά αντιθέτως χειροτέρεψαν και έφεραν τον Απόλλωνα σε ακόμη πιο  επικίνδυνη και δυσμενή θέση απειλώντας την σωματική ακεραιότητα και τις περιουσίες των κατοίκων.
Μέχρι σήμερα υλοποιήθηκαν τα εξής:
1)      Συντάχθηκε ψήφισμα (επισυνάπτεται) από τους κατοίκους το οποίο υπεγράφη από όλους και από τους φορείς.
2)      Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και συζήτηση σε όλο το Τ.Δ. Κορωνίδας με σκοπό τη συμπαράσταση και συμμετοχή στη λύση του τόσο σοβαρού αυτού θέματος από όλους και τους δόθηκε το ψήφισμα για έγκριση το οποίο υπερψήφισαν και παρατάχθηκαν στο πλευρό μας.
3)      Κάτοικοι παρουσιάστηκαν  ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Νάξου (επισυνάπτεται το έγγραφο) με σκοπό την ενημέρωση της για τις νέες καταστροφές,την κατάθεση  νέων στοιχείων, και την πρόσκληση για δική της παρέμβαση επί του θέματος.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την απαράδεκτη αδράνεια και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και κάθε άλλης αρμόδιας  αρχής και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1.      Να προχωρήσει σε άμεσες παρεμβάσεις όπου υπάρχει επικινδυνότητα.
2.      Παράλληλα εκτός από τις άμεσες παρεμβάσεις όπου υπάρχει επικινδυνότητα, να προχωρήσει άμεσα σε ένα ολοκληρωμένο λιμενικό έργο, με τις κατάλληλες  υποδομές που θα δίνουν οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα, θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής.
Εμείς, όλοι μαζί πλέον οι κάτοικοι του Τοπικού Διαμερίσματος Κορωνίδας, είμαστε αποφασισμένοι να οργανώσουμε και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με δράσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις, μέχρι την οριστική λύση του τόσο ζωτικής σημασίας προβλήματος και καλούμε σε συμπαράσταση  όλους  τους φορείς, αλλά και φυσικά όλο εκείνο τον κόσμο που αντιδρά στο άδικο.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :