Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ 4.000 ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΕΕ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Μετά από πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ , σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες του νέου προγράμματος με τίτλο: «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για άνεργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας» στο οποίο μετέχει και η ΕΣΕΕ για 4.000 καταρτιζόμενους στον κλάδο του λιανικού εμπορίου.
Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε αποφοίτους Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ. Στο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης και.....
πρακτικής άσκησης θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του Λιανικού και του Διεθνούς Εμπορίου, σε νέες Τεχνολογίες Πληροφοριών και  Επικοινωνιών. Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι θα μπορούν να καταθέσουν μόνο ηλεκτρονικά  αίτηση συμμετοχής, ανάλογα με την ειδικότητά τους, στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα www.esee-emporio.gr
H υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τους δυνητικά ωφελούμενους άρχισε στις 16 Φεβρουαρίου και λήγει στις 31 Μαρτίου 2016 και ώρα 24.00.
Με τον ανασχεδιασμό του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν 1.471 ευρώ και όχι 799 ευρώ, όπως προβλεπόταν αρχικά. Η αύξηση σε ποσοστό 84% των αποδοχών του καταρτιζόμενου ανέργου προέκυψε διότι αναστράφηκε η αναλογία δαπάνης μεταξύ παροχών κατάρτισης και ανέργων. Επίσης, ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε αμοιβή παρόχου για κάθε τμήμα κατάρτισης 1.050 ευρώ, ενώ με τον νέο σχεδιασμό ο πάροχος για κάθε τμήμα κατάρτισης θα λαμβάνει 840 ευρώ (μείωση 20%).
Το πρόγραμμα είναι πρωτοποριακό και ανταποκρίνεται πλήρως στα δικά μας αιτήματα για προγράμματα επιτέλους σχεδιασμένα επάνω στις ανάγκες της αγοράς και όχι επάνω στην απλή κατάρτιση και στο «χαρτζιλίκι» του καταρτιζόμενου.  Κατά συνέπεια, πρέπει να φροντίσουμε ώστε το πρόγραμμα να επιτύχει, να προσφέρουμε υπηρεσίες ουσίας στην χώρα και στους ανέργους, ώστε να βρουν δουλειές και –στην πορεία- να ωφελήσουμε και τις επιχειρήσεις μας.
Όλοι μας, ΕΣΕΕ, Ομοσπονδίες και Εμπορικοί Σύλλογοι όλης της Χώρας έχουμε σοβαρό ρόλο και υποχρέωση να εξαντληθεί η συμμετοχή η διαδικασία και να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια απασχόλησης των 4.000 εξειδικευμένων νέων στο κλάδο του εμπορίου. Αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε και εξαρτάται από εμάς.
Περιμένουμε λοιπόν την πολύπλευρη συμμετοχή σας και την διάχυση της σχετικής πληροφόρησης προς όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις των περιοχών σας και των τοπικών αγορών, ώστε να συμμετάσχουν όλοι ενεργά.
Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου θα είναι στην διάθεσή σας για οποιοδήποτε ερώτημα έχετε ή για οποιαδήποτε σχετική βοήθεια θελήσετε στο τηλέφωνο  2285024120  Δευτέρα – Παρασκευή  09.00-14.00.


Με ιδιαίτερη τιμή
για το Δ.Σ. του
Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου         Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γ.Γραμματέας
   Ευάγγελος Στρατούρης                                                         Στυλιανός Κορρές       


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :