Σάββατο, Αυγούστου 29, 2015

ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ"Το Νηπιαγωγείο αποτελεί τον το πρώτο σημαντικό σταθμό στη γλωσσική προετοιμασία των μαθητών/νηπίων, καθώς καθορίζει με αποφασιστικό τρόπο τη μετέπειτα πορεία τους", γράφουν στη περίληψη του άρθρου τους: Αναλυτικά προγράμματα γλωσσικής διδασκαλίας για την προσχολική εκπαίδευση: διαδρομή ενός αιώνα, η Ευθυμία Γώτη και ο Κωσταντίνος Ντίνας (ολόκληρο το άρθρο εδώ) στο:Πρακτικά 6ου Συνεδρίου Ιστορίας της Εκπαίδευσης. Πάτρα 30/9 - 2/10/2011: 553-564.

Στο καθορισμό  από το Νηπιαγωγείο της μετέπειτα σχολικής πορείας του μαθητή/τριας θα σταθώ για να εκφράσω τη βαθιά συγκίνηση που νιώθω κάθα φορά που μαθαίνω μετά από χρόνια τις επιτυχίες των μικρών μαθητών μου στα AEI-TEI. Πριν λόγα χρόνια μητέρα μαθήτριας μου (που.....
αποτέλεσε  μέλος του Πανελληνίου Γυμναστικού  Συλλόγουαπό τη νηπιακή ηλικία μετά από παρότρυνσή μου και ανήκε στην ομάδα των μαθητών/νηπίων που πρωτοδίδαξα στο ΕΙΑΑ) βρίσκοντας το τηλέφωνό μου στον κατάλογο, μου ανακοίνωσε την εισαγωγή της κόρης της στο ΤΕΦΑΑ.

Δύο μέρες πριν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων  στα ΑΕΙ-ΤΕΙ που έδωσαν οι μαθητές που είχα όταν πρωτοδιορίστηκα το σχολικό έτος 2002-2003, στο Χαλκί της Νάξου και αποφοίτησαν από το Λύκειο Τραγαίας ( ανάμεσά τους η Γεωργία Προμπονά και Φλώρα Ψαρρά) και πάλι η χαρά με κατέκλυσε  από τις επιτυχίες τους.

Φτάνοντας λοιπόν στο τρίτο σκαλί της εκπαίδευσης, θα αναπαράγω τα λόγια του  Αναπληρωτή Πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων Σπυρίδωνα Συρόπουλου  του Πανεπιστημίου Αιγαίου που προσφώνησε στις 24/07/2015 στην ορκωμοσία μεταπτυχιακών φοιτητών:"Δε θα σας ευχηθώ καλή τύχη, αλλά στις δύσκολες εποχές  που ζούμε, να βρείτε τη δύναμη να φτάξετε την τύχη σας μόνοι σας".

ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :