Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2015

Αν είσαι Γερμανός ΚΑΙ σκοτώνεις ΚΑΙ δεν πληρώνεις

του Αριστοτέλη Βασιλάκη
 Στις 10 Ιουνίου του 1944 στο Δίστομο, οι Ναζί έσφαξαν 228 πολίτες-με 53 παιδιά κάτω των 16 ετών και βρέφη. Στο αποτρόπαιο αυτό έγκλημα των 228 νεκρών του Διστόμου, οι σημερινοί απόγονοι των Ναζί και εμπνευστές του Δ' Ράιχ, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πληρώσουν για τα αποτρόπαια εγκλήματα τους, απαντούν με οικονομικούς εκβιασμούς και απειλές... Από κοντά τους, οι εγχώριοι Γερμανοτσολιάδες, οι οποίοι  με.....
προθυμία ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ την πατρίδα τους, με αντάλλαγμα τα χρυσοφόρα διόδια των υπερκοστολογημένων εθνικών οδών...
Όπως λέει και μια – όχι και τόσο γνωστή – παροιμία : Σκοτώνω και δεν πληρώνω… Ειδικά όταν έχω εξαγοράσει ορισμένους εγχώριους σύγχρονους ταγματασφαλίτες, που συνεπικουρούν στο να μην δώσω φράγκο στους κοπρίτες ιθαγενείς του Νότου…
Περισσότερα από 60 χρόνια μετά τη σφαγή στο χωριό Δίστομο του νομού Βοιωτίας, τα θύματα και οι οικογένειές τους εξακολουθούν να στερούνται δικαιοσύνης και επανορθώσεων. Η επιτυχής μέχρι σήμερα  αξίωση για κρατική ασυλία εκ μέρους της Γερμανίας τους έχει στερήσει τις επανορθώσεις εκείνες που θα τους προσέφεραν ένα αίσθημα δικαιοσύνης.
Στις 3 Φεβρουαρίου 2012 το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης στη Χάγη επιβεβαίωσε ότι η Γερμανία είχε νομική ασυλία έναντι μηνύσεων για αποζημιώσεις σε διεθνή δικαστήρια από θύματα των ναζιστικών εγκλημάτων πολέμου, κατά παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.
Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης αποτέλεσε ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω για τα ανθρώπινα δικαιώματα και μετέτρεψε ουσιαστικά το δικαίωμα αποζημίωσης για εγκλήματα πολέμου σε ένα δικαίωμα χωρίς ένδικο μέσο για την εκπλήρωσή του.
Στην ουσία το «ουδέτερο» δικαστήριο της Χάγης, δίνει νομική προστασία σε εγκλήματα πολέμου. Φτάνει βέβαια να μην είναι «από την άλλη πλευρά», διότι στις περιπτώσεις της Σερβίας, το δικαστήριο επέδειξε πρωτοφανή συνέπεια και αυστηρότητα.
Το Δικαστήριο της Χάγης βέβαια παραδέχτηκε πως η Γερμανία ήταν υπεύθυνη για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις της κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ιταλία και την Ελλάδα. Όπως επίσης παραδέχτηκε ότι η απόφασή του μπορεί να αποτρέψει τα θύματα από το να λάβουν αποζημίωση. Ωστόσο, «ξεκαθάρισε» ότι οι αξιώσεις «θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο περαιτέρω διαπραγμάτευση» μεταξύ της Γερμανίας,  της Ιταλίας  και της Ελλάδας «με σκοπό την επίλυση του ζητήματος».
Κατ’ ουσία το Δικαστήριο της Χάγης, κράτησε για τον εαυτό του, την χρυσή ουδετερότητα του Ποντίου Πιλάτου. Μια ουδετερότητα που ουσιαστικά δικαιώνει τον θύτη και καταδικάζει το θύμα.
Η συγκεκριμένη λογική, θα πρέπει να οδηγήσει τις Ελληνικές κυβερνήσεις, για το τι θα πρέπει να πράξουν από εδώ και μπρος. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση, στον χρόνο ζωής που της απομένει, έχει την χρυσή ευκαιρία να «επενδύσει» στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.
Αν τελικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετεξελιχτεί σε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙΟΥ, το θέμα των επανορθώσεων θα οδηγηθεί στις καλένδες. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά και η Πολιτική Άνοιξη του Σαμαρά, έχουν αποδείξει  πολλάκις, την προθυμία τους, στην εξυπηρέτηση των Γερμανικών συμφερόντων και των εγχώριων επιχειρηματιών που τα εκπροσωπούν.
Η Γερμανική ελίτ έχει αποδείξει διαχρονικά πως είναι σκληρή και κυνική. Μπροστά στην εξυπηρέτηση των αυτοκρατορικών της εμμονών δεν διστάζει να πιει το αίμα, σε όσους της αντιστέκονται… Οι Γερμανοί έχουν επιβάλλει στην Ελλάδα, ένα ιδιότυπο οικονομικό πραξικόπημα… Όχι για να μας διορθώσουν όπως – πολύ κακώς – διέδιδαν τα μνημονιακά φερέφωνα… Αλλά γιατί τους συμφέρει… Μας θέλουν «Γερμανική επαρχία», γιατί γνωρίζουν πως αυτό εδώ το οικόπεδο είναι το καλύτερο οικόπεδο του πλανήτη… Επέβαλαν στην εξουσία την διεφθαρμένη Ελληνική πολιτική και επιχειρηματική ελίτ και στη συνέχεια άρχισαν να την εκβιάζουν, για να βάλει την υπογραφή της στην ΕΚΧΩΡΗΣΗ της Εθνικής κυριαρχίας και κατ’ επέκταση στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του εθνικού μας πλούτου...
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Unknown είπε...

Μηπως περιμενετε Γερμανους τουριστεςε ?

Ανώνυμος είπε...

Οαρθρογραφος αρθρογραφει στην ακροδεξια εφημεριδα ακροπολη που στηριζει την χρυση αυγη και δεν ειναι Ναξιωτης