Παρασκευή, Νοεμβρίου 15, 2013

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για Δημοκρατία, Κοινωνική Ισότητα και Εθνική Ανεξαρτησία

Σαράντα χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για  να μας υπενθυμίζει το νόημά του  και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα: για την οριστική απελευθέρωση της χώρας από την θηλιά των μνημονίων, για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των αδυνάμων.
17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973. Το φοιτητικό  κίνημα με τη συμβολή μαθητών  και του εργαζόμενου λαού κατάφερε  να ανοίξει το δρόμο για  την πτώση της επταετούς Χούντας αναδεικνύοντας σε κορυφαίο πολιτικό ζήτημα τον αγώνα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Έθεσε έτσι στο.....
επίκεντρο του αγώνα την αναγκαιότητα λειτουργίας της Δημοκρατίας μας και κατά συνέπεια την ανατροπή της Χούντας.

 Φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι πρόταξαν τα στήθη τους στους στρατοκράτες υπερασπιζόμενοι τον ελεύθερο χώρο του Πολυτεχνείου, αφυπνίζοντας στη μαζική συνείδηση, το χρέος για προάσπιση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Το δημοκρατικό κίνημα που αναπτύχθηκε  στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης οδήγησε σε μαζική πολιτικοποίηση του ελληνικού λαού με ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα. Η καπήλευση όμως όλων των λαϊκών αγώνων από το ΠΑΣΟΚ για καλύτερη ζωή και ίσα δικαιώματα, η δημιουργία πελατειακών σχέσεων και η υιοθέτηση τους στη συνέχεια και από τον άλλο πόλο του δικομματισμού τη Ν.Δ., η δημιουργία μιας επίπλαστης ευμάρειας επίσης, κράτησαν μεγάλο μέρος του λαού στην αδράνεια.

Σήμερα που η Δημοκρατία μας  συνθλίβεται κάτω από τη μπότα των Γερμανών νεοφιλελεύθερων και των υποταγμένων στις ντιρεκτίβες της Νέας Τάξης ευρωπαϊκών διοικητικών οργάνων είναι αυτονόητο το ντόπιο πολιτικό κατεστημένο σαν πλοκάμι τους να προσπαθεί όχι μόνο να ρίξει στη λήθη το Πολυτεχνείο και τις παρακαταθήκες του, δηλαδή τον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια αλλά και να ενοχοποιεί τη γενιά του Πολυτεχνείου για όλα τα δεινά της Μεταπολίτευσης, ώστε να κάμψει κάθε αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στα σχέδιά τους αυτά του καθημαγμού της ελληνικής κοινωνίας.

Τα διεξοδικά σχεδιασμένα Μνημόνια που ψηφίστηκαν από το πολιτικό κατεστημένο είχαν σαν άμεσο στόχο τη Δημοκρατία μας. Εργασιακά δικαιώματα ενός αιώνα χάθηκαν, Παιδεία, Υγεία, Κράτος Πρόνοιας συρρικνώθηκαν, χωρίς κανένα κανόνα, προς όφελος του ιδιωτικού τομέα. Οι μαζικές απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, η ανεργία καλπάζει και η μετανάστευση πλέον χτυπάει την πόρτα κάθε λαϊκής οικογένειας.

 Ασύστολα καταστέλλονται και  κατασυκοφαντούνται οι λαϊκοί  αγώνες. Η κυβερνητική συμπαράταξη  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν διστάζει να υιοθετεί  κάθε ακροδεξιά ιδεολογία που εξυπηρετεί την παραμονή της στην εξουσία στήνοντας σκηνικά εκτροπής με σκοπό τη θεσμοθέτηση της συρρίκνωσης της Δημοκρατίας μας.

…«το αδούλωτο πνεύμα των αγωνιζόμενων Ελλήνων»… είναι ζωντανό 40 χρόνια μετά και μας καλεί σε αγώνες μαζικούς για την ανατροπή του σημερινού πολιτικού κατεστημένου.

Τώρα ήρθε η ώρα  να πάρουμε πραγματικά τις ζωές μας  στα χέρια μας. Να διώξουμε την  κυβέρνηση του μνημονίου και  να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση  που θα υπηρετεί την κοινωνία και  τις ανάγκες της.



ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ  Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ.

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ  Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :