Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2013

Προς ολοκλήρωση η διαδικασία παραχώρησης του ΚΕ.Γ.Ε.

Την πρόταση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη, που αφορά στη διαδικασία παραχώρησης του ακινήτου, στο οποίο στεγάζονταν το ΚΕ.Γ.Ε στη Χώρα, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έκανε αποδεκτή ο Νομικός Σύμβουλος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «Δήμητρα»,  Ανδρέας Αθανασόπουλος.  Όπως ακριβώς είχε προτείνει ο Μανόλης Μαργαρίτης τον Ιούνιο του 2013, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα παραχωρήσει έκταση που βρίσκεται στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Σαγκρίου, με σκοπό την ανέγερση Γεωργικής Σχολής και συγχρόνως, μέχρι την.....
ολοκλήρωση των εργασιών, θα διαθέσει προς χρήση χώρο για εκδηλώσεις και στέγαση γραφείου για τις ανάγκες της Γεωργικής Σχολής.
Μάλιστα, υλοποιώντας τη δέσμευσή του στη Γενική Συνέλευση των κατοίκων αλλά και στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σαγκρίου, ο Δήμος θα αναθέσει την εκπόνηση μελέτης ανέγερσης του κτιρίου της Γεωργικής Σχολής. Για το σκοπό αυτό, με εισήγηση του Δημάρχου, δεσμεύτηκε στον προϋπολογισμό του 2014 ποσό 30.000 ευρώ, γεγονός που έγινε αποδεκτό ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης, θα καταβληθούν προσπάθειες ένταξης του έργου σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, ώστε να μην επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος και οι δημότες από την ανέγερση του κτιρίου.

Όπως τόνισε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Αθανασόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τη Νάξο κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου, πρώτη φορά, μετά από 13 χρόνια που ασχολείται με το θέμα της ανταλλαγής, βρήκε ανταπόκριση και θέληση από τη δημοτική αρχή για να επιλυθεί το θέμα αυτό.
Η θετική εξέλιξη σχετικά με την πλήρη παραχώρηση του ΚΕΓΕ στο Δήμο ήταν αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων επαφών και επισκέψεων του Μανόλη Μαργαρίτη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, των πιέσεων που άσκησε και των διαπραγματεύσεων, με κύριο μέλημά του την πλήρη παραχώρηση του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕ.Γ.Ε.) στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και την επαναλειτουργία της Γεωργικής Σχολής.  
Ο Δήμαρχος, μετά την ψήφιση της εισήγησής του από το Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε: «Νιώθουμε ικανοποίηση, γιατί άλλο ένα πρόβλημα, που πηγάζει από τα παρελθόντα έτη, βρήκε αίσια έκβαση επί των ημερών μας. Ευελπιστούμε ότι θα αντλήσουμε κοινοτικούς πόρους για την ανέγερση του κτηρίου της Γεωργικής Σχολής στο Σαγκρί, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την αξία, οικονομική και πολιτισμική, της έκτασης που παραδίδεται στη Χώρα από το Υπουργείο και τον Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «Δήμητρα». Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Σέρκο Χαροτουνιάν και το Νομικό Σύμβουλο, κ. Αθανασόπουλο, για τις καρποφόρες συναντήσεις που είχαμε στην Αθήνα και τη Νάξο, καθώς και το Τοπικό Συμβούλιο και τους κατοίκους του Σαγκρίου για τη θετική τους ανταπόκριση στο αίτημά μας».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :