Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2013

Η εορτή της 28ης Οκτωβρίου στο ΚΑΠΗ

 ης Οκτωβρίου του 1940 και για απόδοση φόρου τιμής στους πεσόντες του ελληνο-ιταλικού πολέμου και στους νεκρούς της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2013 το βράδυ από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Νάξου (στην περιοχή της παραλίας της Χώρας) για τα μέλη του.
Μια όμορφη γιορτή για την εθνική επέτειο της 28
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο......
διευθυντής του Γυμνασίου Βίβλου (Τριπόδων) Νάξου κ. Ματθαίος Χατζηπέτρος. Παρεμβάσεις έκαναν και τα μέλη του ΚΑΠΗ κύριοι Χρήστος Δημέας, Ευάγγελος Παπαδόπουλος και Στάθης Αγγελής καθώς και ο παριστάμενος στην εκδήλωση θεολόγος καθηγητής κ. Μιχάλης Σκορδιαλός. Ήταν εμπνευσμένες τοποθετήσεις όλων των προαναφερθέντων ομιλητών που τόνωσαν το εθνικό φρόνημα των παρισταμένων. Παρέστησαν στην εορταστική εκδήλωση ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Πολυκρέτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Καραπάτης, οι πρώην πρόεδροι του ΚΑΠΗ Νάξου κ. κ. Γιάννης Ποσάντζης και Γιάννης Λογαράς, το μέλος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κ Κατερίνα Σιδερή και πλήθος μελών του ΚΑΠΗ.
Μετά το τέλος των ομιλιών προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκά στους παρευρεθέντες. Η παρισταμένη (μέλος του ΚΑΠΗ) κ. Σοφία Σαλτερή-Μανωλά απέδωσε εξαιρετικά δυο όμορφα ελληνικά τραγούδια. Προς το τέλος της εκδήλωσης κάποια μέλη χόρεψαν νησιώτικους χορούς με τους ήχους της μουσική από τις ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις του ΚΑΠΗ. Την εκδήλωση συντόνιζε το μέλος του ΚΑΠΗ κ. Γιάννης Μαργαρίτης (τέως διευθυντής ΑΤΕ). Αποφασιστική συμβολή στη διοργάνωση της εκδήλωσης είχε το ακούραστο στέλεχος του ΚΑΠΗ κ. Νικόλαος Σκουλάτος και επίσης οι κυρίες Μαρίκα Κορρέ και Σοφία Σκυλάκη με τη συμπαράσταση και της κ. Κατερίνας Σιδερή.
Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, που έχουν προσφέρει όλα τα προηγούμενα χρόνια πολλές και πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σπουδαία πατριωτική εκδήλωση.
Το πνεύμα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 πρέπει να μας δίνει κουράγιο και να μας εμπνέει στις δύσκολες μέρες των χρόνων που διερχόμαστε.

Γιάννης Λογαράς
 




Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΗΡΩΣΕ?