Κυριακή, Νοεμβρίου 24, 2013

Οι άθλιες μεθοδεύσεις Ρήγα –Γεωργιάδη συνεχίζονται

Δεν είχα σκοπό να συνεχίσω τον χαρτοπόλεμο που ξεκίνησε ο κ. Ρήγας μόλις αντιλήφθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για την αυτοτέλεια των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου, αλλά δυστυχώς συνεχίζει να μας προκαλεί με τα επανειλημμένα δελτία τύπου που εκδίδει, προσπαθώντας να υποβαθμίσει την πρωτοβουλία μας και εμφανιζόμενος ως ο αποκλειστικός πρωτεργάτης του διαχωρισμού τους, ενώ δεν είχε καν αντιληφθεί ότι στη συγκεκριμένη διάταξη περιλαμβάνονταν όλα τα.....
άλλα νησιωτικά νοσοκομεία (Λήμνου-Μυτιλήνης, Ικαρίας-Σάμου).

Έτσι χωρίς καν να λάβει το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 20/11, μόλις κατάλαβε ότι η τροπολογία μας ήταν απόλυτα λογική και δεν θα μπορούσε να αντικρουστεί από τον υπουργό, συνεννοήθηκε ασμένως με τον υπουργό και αμέσως έσπευσε να πάρει τη «δόξα» ότι χάριν ενεργειών του έγινε αποδεκτή και η συμπερίληψη της αυτονομίας των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου στη διάταξη που αφορούσε και τα υπόλοιπα νησιωτικά νοσοκομεία.
Από εκεί κι έπειτα ξεκίνησε σε απόλυτη συνεργασία με τον υπουργό υγείας Α. Γεωργιάδη την άθλια μεθόδευση του αιτήματος της ονομαστικής ψηφοφορίας συλλήβδην σε μια τροπολογία με πέντε διαφορετικά άρθρα, που περιλαμβάνουν από το διαχωρισμό των νοσοκομείων μέχρι την τιμολόγηση των φαρμάκων.
Η άθλια αυτή μεθόδευση, όχι προφανώς της ονομαστικής ψηφοφορίας που είναι κοινοβουλευτικό δικαίωμα όλων των κομμάτων, αλλά της συμπερίληψης σε μια και μοναδική ψηφοφορία συλλήβδην πολλών άρθρων με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο στη συσκευασία μιας τροπολογίας, αποτελεί πρωτοφανή πραξικοπηματική κοινοβουλευτική διαδικασία, που εκβιαστικά θέλει να υποχρεώσει τους βουλευτές να ψηφίσουν με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ, διαφορετικές διατάξεις, στις οποίες μπορούν σε άλλες να συμφωνούν και σε άλλες να διαφωνούν.
Προφανής στόχος της άθλιας αυτής μεθόδευσης, να εκθέσουν το ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπέρ του διαχωρισμού των νοσοκομείων, αλλά κατά της πολιτικής τιμολόγησης των φαρμάκων, όπως την προωθεί το υπουργείο.
Εξ’ ου και η συνεχής επίκληση στα δελτία τύπου του κ. Ρήγα ότι, περιμένει να δει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία της προσεχούς Τετάρτης 27/11, για να φανεί ποιοι πραγματικά θέλουν την αυτονομία των νοσοκομείων και ποιοι όχι.
Κε Ρήγα πραγματικά λυπάμαι για την κατάντια σας, έχετε χάσει την ψυχραιμία σας, βλέπετε ότι όσο περνά ο καιρός όλο και λιγότεροι πολίτες σας πιστεύουν και προσπαθείτε με τέτοιες άθλιες μεθοδεύσεις να μας εκθέσετε.
Να είστε όμως σίγουρος, οι πολίτες των Κυκλάδων και όχι μόνο σας έχουν καταλάβει. Όσες και όποιες μεθοδεύσεις και να επιστρατεύσετε, ότι και να κάνετε, πλέον δεν πείθετε. Όσο και αν επικαλείστε το Νεώριο, με τη διάταξη σας που έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας το Ελεγκτικό Συνέδριο και τη δικαιοσύνη, όσο και να θέλετε να πείσετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών, όταν τις διευκολύνετε με την επικείμενη εισβολή των φθηνών γενοσήμων τους από την Ινδία και το Μπαγκλαντές που χτυπά ευθέως την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, όσο και να θέλετε να εμφανιστείτε ως οι υπερασπιστές της αυτοτέλειας των νοσοκομείων της Σύρου και της Νάξου, όλοι γνωρίζουν ποιοι αντιτάχθηκαν από την αρχή και κατέθεσαν τώρα την τροπολογία αυτονόμησης τους και το κυριότερο όλοι γνωρίζουν, ποιοι ψήφισαν τους νόμους του 2011 και του 2012 που συγχώνευαν τα δύο νοσοκομεία, όλοι γνωρίζουν ποιοι ψήφισαν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, με τους οποίους η δημόσια υγεία στα νησιά κατέρρευσε με τεράστιες περικοπές των προϋπολογισμών, χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς ιατροφαρμακευτικά υλικά, χωρίς λειτουργία της τηλεϊατρικής και με συνεχιζόμενες τις πανάκριβες διακομιδές.
Κε Ρήγα, στη συνεχιζόμενη κατρακύλα σας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σας ακολουθήσει.
     23/11/2013  

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :