Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2013

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Ανυπόστατες και ψευδείς οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ

Με έκπληξη διαβάσαμε,  μέσα από ένα αχαρακτήριστο  κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, να διαδίδονται ψευδείς και ανυπόστατες ειδήσεις σχετικά με τα δημοτικά θέματα, μόνο και μόνο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις, όταν μάλιστα ακόμα και οι ίδιοι οι συντάκτες γνωρίζουν το ψευδές και ανυπόστατο των γραφομένων τους. Είναι τουλάχιστον απρεπές, ανέντιμο και επικίνδυνο να δίδονται στη δημοσιότητα τόσα ψευδή στοιχεία, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει κάποια ερώτηση, συζήτηση και ενδιαφέρον από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ώστε να διευκρινιστούν οι όποιες απορίες πιθανόν είχαν τα.....
στελέχη σας.
     Ενεργώντας πάντα  με αίσθημα ευθύνης και ήθους  απέναντι στους δημότες μας,  σας δηλώνουμε ότι γνωρίζουμε  το συμφέρον του τόπου μας  και δουλεύουμε ακατάπαυστα προς  αυτή την κατεύθυνση, χωρίς να συμμετέχουμε σε σενάρια φαντασίας και δολοπλοκίας, όπως αυτά που πλάθετε, τα οποία αποσκοπούν μόνο στην κάλυψη των μικροπολιτικών αναγκών σας και στην ανάδειξή σας ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Αυτή η τακτική ποτέ δεν μας άγγιξε, καθώς η τακτική του ψεύδους δεν μπορεί παρά να καταρρεύσει.
     Ο Δήμος και ο  Δήμαρχος είναι πάντα ανοιχτοί  σε κάθε συζήτηση και πρόταση  που αφορά στην ανάπτυξη του  τόπου, στο φυσικό και δομημένο  περιβάλλον και στην αναβάθμιση  της ποιότητας ζωής των δημοτών.  Αξιολογούμε τις προτάσεις φορέων  ή ιδιωτών και οποιαδήποτε  ενέργεια αποσκοπεί στην υλοποίηση  προγραμμάτων, έρχεται προς διαβούλευση  και ακολούθως στο κυρίαρχο  όργανο του Δήμου, στο Δημοτικό  Συμβούλιο, το οποίο είναι αρμόδιο να λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις. Είναι, λοιπόν, μακριά από εμάς κάθε εν κρυπτώ απόφαση και τα ευφάνταστα σενάρια που γράφονται, μάλλον χαρακτηρίζουν την ασκούμενη πολιτική αυτών που τα διαδίδουν.
     Προς γνώση, λοιπόν, δική σας και προς ενημέρωση  των δημοτών, σας απαντούμε  για τα θέματα, τα οποία θίγετε, προσπαθώντας να παραπλανήσετε  (άραγε ποιους;):
  • Ε.Ν.D. (End National Dept). Προ ημερών, εκπρόσωπος του Ε.Ν.D. ζήτησε συνάντηση με τη Δημοτική Αρχήπροκειμένου να καταθέσειδανειοδοτική πρόταση στο Δήμοχωρίς ωστόσο να έχει προσκληθεί από το Δήμο ή να έχει εκφραστεί κάποια τέτοια πρόθεση απόπλευράς Δήμου. Η πρόταση του εκπροσώπου του Ε.Ν.D. μάς βρήκε αντίθετους και, καθώς η συζήτηση και η πρόταση δεν κρίθηκεαξιόλογηδεν υπήρχε λόγος δημοσιοποίησής της.
  • Τ.Α.Ι.Π.Ε.ΔΠροτού αναφερθείτε στη «σιωπή» της Δημοτικής Αρχήςθα έπρεπε να γνωρίζετε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμουμας έχει συντάξει ψήφισμαμε το οποίο τάσσεται ενάντια σε κάθε είδους ενέργεια που σκοπό έχει την εκποίηση δημόσιας γηςόπωςείναι οι λίμνες του Αγίου ΠροκοπίουΕπιπλέον, σας πληροφορούμε ότι ο ΔήμαρχοςΜανόλης Μαργαρίτηςέχει καταθέσειεγγράφως (αρπρωτ. 12501) την έντονη διαμαρτυρία του προς το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.σχετικά με την σχεδιαζόμενη πώληση της δημόσιαςγης στον Άγιο Προκόπιοενώ ήδη από το Μάιο του 2013 έχει προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές για την ανάθεση περιβαλλοντικής μελέτης προστασίας και αξιοποίησης της εν λόγω περιοχής.
  • Ε.Υ.Δ.Α.ΠΣχετικά με την ψευδέστατη κατηγορία σας περί «πώλησης των νερών μας στην Ε.Υ.Δ.Α.Π.», σας δηλώνουμε καθέτως ότι δεν έχει ανατεθεί τίποτα και πουθενά! Ο Δήμος αξιοποιεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους υδάτινους πόρους και δεν έχειπαραχωρήσει στην Ε.Υ.Δ.Α.Π. τίποτα στη Νάξο και ούτε υπάρχει σκέψη και προοπτική για κάτι τέτοιο!
  • Διαχείριση απορριμμάτων. Η Δημοτική Αρχή προχωράει στην κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α., στην αποκατάσταση των 11 Χ.Α.Δ.Ακαι στηνολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων μέσω κοινοτικών κονδυλίων και δεν υπάρχει καμία απολύτως συνεργασία μεοποιονδήποτε ΓερμανόΓάλλοΚινέζο και όποιας άλλης εθνικότητας φαντάζεστε.
  • Σμύριδα. Με ψεύδη («υπαγόρευση» όπως αναφέρετεπροσπαθείτε να υποβαθμίσετε τη θετικότατη και καταλυτική συμβολή της Δημοτικής Αρχής στο θέμα του Σμυριδικούπου μετά από 32 χρόνια στασιμότηταςξεκίνησε τα τελευταία χρόνια να πωλείται σμύριδα και να υπάρχει ενδιαφέρον γι αυτό το μοναδικό προϊόν της Νάξου, γεγονός που κάνει τους κατοίκους των ορεινών χωριών μας να   μπορούν να ελπίζουν για τη συνέχιση της οικονομικής τους επιβίωσης.

    Κύριοι, επειδή ο τόπος μας είναι μικρός και ο καθένας γνωρίζει τα έργα και τις ημέρες τους καθενός, είμαστε όλοι σε θέση να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που τόσα χρόνια δρουν ως τροχοπέδη των μεγάλων αναπτυξιακών έργων των νησιών μας και ποιοι έχουν ως βασικό τους στόχο τη στείρα άρνηση.
     Η Δημοτική Αρχή  εργάζεται και δρα με μοναδικό  γνώμονα και σκοπό το συμφέρον  των δημοτών και του τόπου,  δεν δέχεται μαθήματα φιλοπατρίας  από τον οποιονδήποτε και δεν  μπαίνει σε παιχνίδια μικροπολιτικής  και καιροσκοπισμού, τα οποία  μόνο κακό μπορούν να κάνουν  στον τόπο μας. Χειριζόμαστε  όλα τα θέματα του Δήμου  με σύνεση και έτσι θα συνεχίσουμε.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμος πήρε επικοινωνιολόγο. Αλλιώς δεν παίζει να τα είπε ο δήμαρχος αυτά.

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΗΡΕΜΗΣΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΑ ΧΕΡΙΑ. ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ, ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε πως αλλαζουν οι καιροι
Τωρα που το ΣΥΡΙΖΑ εγινε κομμα εξουσιας αρχισε να νοιαζεται για την δημοσια περιουσια.
Για λογους ψηφοθηριας μαλλον μαζι με το καταστατικο αλλαξαν και την ιδεολογια τους

Ανώνυμος είπε...

Και φύλο είναι ικανοί να αλλάξουν για τα ψηφάκια!!! Λέμε τώρα...
Πάντως θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως κανονικούς ανθρώπους, τους άντρες άντρες και τις γυναίκες γυναίκες, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται κάτι τέτοιο...

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΑΜΙΣΘΟΣ ΛΥΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ.
ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ.
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.