Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 05, 2013

Φεστιβάλ Νάξου 2013 – Απολογισμός

Με το πέρας της εικαστικής έκθεσης «Μίτος - η πορεία» της  γλύπτριας Όλγας Πλαστήρα και  του ζωγράφου Andrzej Wisniewski, στον Πύργο  Μπαζαίου, τη Κυριακή 8/9/2013 ολοκληρώνεται  το 13ο Φεστιβάλ Νάξου.
Το Φεστιβάλ Νάξου υπηρετώντας με συνέπεια το θεματικό άξονα που επιλέγει κάθε χρόνο και διατηρώντας τον ποιοτικό προσανατολισμό του, πετυχαίνει ακόμα και σε καιρούς δύσκολους να διαμορφώνει μια ψυχαγωγική και αισθητική όαση όχι μόνο στο νησί της Νάξου αλλά και στο .....
καλοκαιρινό πολιτιστικό τοπίο της χώρας μας.

Χαρήκαμε για την αθρόα προσέλευση του κοινού στις μουσικές συναυλίες του Φοίβου Δελληβοριά, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, του Ορφέα Περίδη.

Εντυπωσιαστήκαμε από  την απήχηση που προκάλεσε  το ρεσιτάλ πιάνου της Νεφέλης  Μούσουρα, αλλά και την αποδοχή που είχαν οι παραστάσεις σύγχρονου χορού που διοργανώνει για δεύτερη φορά το Φεστιβάλ Νάξου και όπως φαίνεται θα εδραιωθούν μόνιμα στο πρόγραμμά του, μαζί με τα εργαστήρια χορού και τα σεμινάρια Dramatherapy.

Προβληματιστήκαμε από την επιφυλακτική συμμετοχή του κόσμου στις θεατρικές παραστάσεις, «Σεβάς Χανούμ» με τη Κωσνσταντίνα Μιχαήλ, «Γιοί και κόρες» της θεατρικής ομάδας Sforaris σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, στη βραδιά λόγου με το συγγραφέα Θεόδωρο Γρηγοριάδη, στην προβολή της ταινίας «Γυμνά χέρια» του Γιώργου Σκεύα, για το Δημήτρη Μητρόπουλο, με πρωταγωνιστή το Λευτέρη Βογιατζή.

Επιλογές μακριά από τη μαζική κουλτούρας, που δίνουν όμως το καλλιτεχνικό στίγμα του Φεστιβάλ Νάξου, την επιδίωξή του για ουσιαστικό και πολυσχιδές πρόγραμμα, που διαμορφώνει και εκπαιδεύει ένα αναβαθμισμένο κοινό.

Η συνεργασία με ανάλογους φορείς τόσο στη Νάξο, όσο και στα γειτονικά  νησιά, Πάρο και Τήνο, που μαζί εφέτος δημιουργήσαμε το «Κύκλο Κυκλάδων», πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει  την προσπάθεια για αποκεντρωμένες, ποιοτικές δράσεις.



Συνεχίζοντας την πορεία μας  με αισιοδοξία, η δημιουργική ομάδα  και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Νάξου, Στέλιος Κρασανάκης, οι χορηγοί, οι υποστηρικτές και οι φίλοι του Φεστιβάλ ανανεώνουμε  το ραντεβού μας, για το επόμενο καλοκαίρι στη Νάξο.



«ΑΙΩΝ» Πολιτιστικός Οργανισμός
Πρατίνου 72, 116 34 Αθήνα
Τ. 210 7258741 & 6937 167129
Φ. 210 7258766
E. aeongr@otenet.gr
www.bazeostower.gr - www.naxosfestival.gr



     
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Δώστε διαδήμιση στον Μπαζαίο!!!
Τα παίρνει από παντού και κάνει εκδηλώσεις που καμιά σχέση έχουν με την ταυτότητα του νησιού και αδιαμαρτύρητα δέχεστε όλοι σας να την ονομάζει "ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΞΟΥ".
Έτσι μπράβο!!!!
Όλο οι άλλοι σας φταίνε!!!!