Σάββατο, Σεπτεμβρίου 14, 2013

Συγκέντρωση υπογραφών κατά του ξεπουλήματος των λιμνών και κατ'επέκταση της περιοχής του Αγίου Προκοπίου

Υπογράφουμε όλοι εδώ
Η κοινωνία της Νάξου, μετά το κλείσιμο του Νοσοκομείου, των σχολείων, παρακολουθεί άφωνη την αποκάλυψη από τοπικά μέσα ενημέρωσης, της παρουσίασης στους επενδυτές, με το πιο κυνικό τρόπο, του φακέλου πώλησης των λιμνών του Αγίου Προκοπίου. Στο φάκελο η περιοχή προικίζεται με............ μεγάλη δόμηση 32.000 μ2, προβάλλονται τα τουριστικά πλεονεκτήματά της, ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών
Οι λίμνες ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο ως προστατευόμενες περιβαλλοντικά περιοχές, όχι ως περιοχές προς πώληση για τουριστική αξιοποίηση από ξένους. Η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ παραβιάζουν διεθνείς συνθήκες, νόμους του κράτους, το ίδιο το Σύνταγμα και τους άγραφους νόμους της τοπικής κοινωνίας με βάση τους οποίους οι λίμνες θεωρούνται κοινόχρηστες ως αλυκές εδώ και αιώνες.
Οι λίμνες με την παραλία είναι ένα ενιαίο ευαίσθητο οικοσύστημα (Natura 2000-GR4220014) που περιγράφεται από την WWF (NAX 002) ως τρεις λίμνες, με σπάνια βλάστηση, αμμοθίνες, θάμνους και με παρουσία μεταναστευτικών πουλιών. Η υπόγεια επικοινωνία και ισορροπία των νερών, των λιμνών και της θάλασσας είναι αυτή που δίνει τις σπάνιες χαρακτηριστικές ιδιότητες στα νερά του Προκόπη και καθιστά την περιοχή μοναδική.
Κάθε αλλαγή στο συγκεκριμένο οικοσύστημα θα είναι καταστροφική!
Αλλά και το τουριστικό προϊόν της Νάξου θα υποβαθμιστεί από την βίαια παρέμβαση στις λίμνες. Ένα μπάζωμα των λιμνών θα αλλάξει την ποιότητα των νερών της πλαζ του Αγίου Προκοπίου. Το τεράστιο ξενοδοχείο των 32.000 μ2 θα είναι το πιο αντιαισθητικό σκηνικό πίσω από τη πλαζ. Δεκάδες παραλίμνια ξενοδοχεία θα υποβαθμιστούν χάνοντας τη θέα τους. Και δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα ανταγωνισμού των τοπικών τουριστικών μονάδων με το τεράστιο ξενοδοχείο των επενδυτών το οποίο θα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης σε όλη την πλαζ, λόγω της πρόσοψης ενός περίπου χιλιομέτρου. Έτσι οι οικονομικές επιπτώσεις στην τουριστική οικονομία του νησιού θα είναι τεράστιες και μη αναστρέψιμες.
Είναι φανερό ότι στην ουσία πωλείται ο Προκόπης βλάπτοντας τα ζωτικά συμφέροντα της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.
Καλούμε όλους τους Ναξιώτες, τους οικολογικούς - εξωραϊστικούς συλλόγους, τους επαγγελματικούς συλλόγους του χώρου του τουρισμού, τη δημοτική κοινότητα του Αγερσανίου, το Δήμο, να υπερασπιστούν δυναμικά την κοινή μας περιουσία, τη ζωή μας, την επιβίωσή μας στο νησί. Να απαντήσουμε ενωμένοι: κάτω τα χέρια από τις λίμνες και τον Προκόπη.
Καλούμε το λαό να ανατρέψει το γρηγορότερο τη μνημονιακή κυβέρνηση για να σταματήσει μια για πάντα την καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας, της οικονομίας και του περιβάλλοντος.

































































T.O. ΣΥΡΙΖΑ Νάξου
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :