Κυριακή, Ιανουαρίου 29, 2012

Οι μισθοί των εκπαιδευτικών πριν και μετά το Μνημόνιο


Μ.Π. Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

22 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

giati aksizoun gia perisotero???
alloi skatotempelides!!!

Ανώνυμος είπε...

έλα παραδέξου το δεν είναι κακό. ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ ε;

Δάσκαλοι Νάξου είπε...

Προφανώς τέτοιους εκπαιδευτικούς θα συναντήσατε στη μαθητική σας πορεία γι' αυτό και έχετε ισοπεδωτικές απόψεις και πάσχετε από έλλειψη τρόπων. Δε θα μπούμε στη διαδικασία να ρωτήσουμε το επάγγελμά σας γιατί είναι γνωστή η τακτική του "διάιρει και βασίλευε" που καταφέρνουν με επιτυχία να εφαρμόσουν στην αποχαυνωμένη κοινωνία μας.

Ανώνυμος είπε...

Θα έλεγα στον κύριο/α των 5:54 ότι όποιος είναι έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια λέει.

Ανώνυμος είπε...

καλα πλακα κανετε εσεις οι εκπαιδευτικοι???
...2 μηνες το καλοκαιρι καθεστε (ιουλιο, αυγουστο) και πληρωνεστε κανονικα!!!
...15 μερες χριστουγεννα και πασχα, δηλαδη 1 μηνα το ιδιο!!!!
...σαβατοκυριακα off...
....21 ωρες την βδομαδα με 45 λεπτα την ωρα γιατι ειναι διδακτικη, ειναι 15 ωρες κανονικες την βδομαδα δηλαδη 3,5 ωρες την μερα!!!!
....χωρια εκδρομες, αργιες και τα σχετικα!!!
....ρε αι σιχτιρ!!!!
καλα σας τα λεει ο πρωτος πανω πανω!!!!...εχετε και παραπονο!!!...κουφαλες!!!!

Δάσκαλοι Νάξου είπε...

προς ανώνυμο 7:07
Εξηγώντας τα αυτονόητα: Ο κύριος λόγος ύπαρξης των διακοπών είναι καθαρά παιδαγωγικός. Γίνεται για τους μαθητές. Αν θεωρείτε σκόπιμο να μετακινούνται οι εκπαιδευτικοί εκείνο το διάστημα σε άλλες υπηρεσίες που δεν είναι το αντικείμενό τους μπορείτε να το πείτε. Ο καθένας κρίνεται για τις απόψεις του.
Πιστέψτε μας οι εκδρομές είναι η χαρά του κάθε εκπαιδευτικού: Ποιος δε θα ήθελε την ευθύνη παιδιών που έχει μεγαλώσει το καθένα σε διαφορετικό περιβάλλον με διαφορετικές αρχές να κυκλοφορούν στους δρόμους;
Όσο για τις αργίες πραγματικά απολογούμαστε που υπάρχουν. θα αγωνιστούμε να καταργηθούν.
Πράγματι είμαστε κουφάλες. Κουφάλες δέντρων που προσπαθούν να προστατεύσουν παιδικές ψυχές.

Ανώνυμος είπε...

Το να σχολιάζετε κύριοι/ιες για εμάς τους εκπαιδευτικούς τέτοιου είδους πράγματα, δείχνετε από μόνοι σας το πόσο''εκπαιδευμένοι''είστε.Ο Έκπαιδευτικός,κύριοι μάχεται μέσα στην τάξη για να μάθει στα παιδιά σας ,εκτός από γράμματα, ηθικές αξίες,συμπεριφορά,συνεργασία με τους άλλους,κοινωνικοποίηση και άλλα τόσα που δεν τα έχετε σκεφτεί καν.Δεν είμαστε νταντάδες,έχουμε ευθύνη απέναντι στους γονείς και απέναντι στην κοινωνία (όσο εύκολο κι αν φαίνεται).Και στο τέλος αν σας φαίνεται τόσο απλό και εύκολο ας γινόσασταν κι εσείς Εκπαιδευτικοί!Και επιτέλους πάψτε με αυτή την καραμέλα!Οι εκπαιδευτικοί τεμπέληδες, άχρηστοι κ.λ.π..Κατέστρεψαν τη χώρα και αυτοί φταίνε για όλα!Με 600 ευρώ μισθός πρωτοδιόριστου να δούμε ποιος θα έρθει να διδάξει από μακρινό μέρος της Ελλάδας εδώ...μπορεί να θελήσουν τίποτα Γερμανοί ή Τούρκοι για να μας τα μάθουν ΄΄καλά΄΄ και Τσάμπα.
Υ.Γ. Κλείστε τις τηλεοράσεις και ανοίξτε κανά βιβλίο, γιατί Αγράμματος άνθρωπος, ξύλο απελέκητο.

Ανώνυμος είπε...

30 Ιανουαρίου 2012 7:07 μ.μ.


ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΚΥΡΙΕ/Α.
660 Ή 730 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΝΟΙΚΙ , ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΕΝΔΥΣΗ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΣ -ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΩΝ- ΜΑΡΤΥΡΑ ΦΘΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΘΟΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 8 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 15.
ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ Δ Ε Ν ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΕΠΙΧΗΡΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΤΥΠΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΣΗΖΥΓΟΥ???
ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΑΝΕΙΑ Η ΝΟΙΚΙΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ.....

Ανώνυμος είπε...

1 Φεβρουαρίου 2012 8:40 π.μ.

Μικρογεύματα στα σχολεία για να αντιμετωπιστεί ο υποσιτισμός των παιδιών
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112811230

ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ,ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΣΑΣ ΔΕ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΣΑΣ.
ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΧΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΠΟΝΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΡΑΓΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ;

Δάσκαλοι Νάξου είπε...

Προς ανώνυμο 8:40
α) Μπορείτε να μου εξηγήσετε την υπέρτατη ανακρίβειά σας των 15 μισθών; Εκτός αν είναι 13ος μισθός το επίδομα άδειας (170ε καθαρά), 14ος το επίδομα Πασχα (170ε καθαρά) και 15ος το επίδομα Χριστουγέννων.
β) προσπαθώντας να καταλάβουμε τη λογική σας: Προτείνετε να πληρώνονται οι εκπαιδευτικού 700ευρώ x 8 μήνες (το διδακτικό έτος είναι 10 μήνες), τους υπόλοιπους 4 να μην πληρώνονται και ταυτόχρονα να μην μπορεί να έχει επιχείριση μέλος της οικογένειάς τους.
γ) έχετε δίκαιο τα ενοίκια και τα δάνεια είναι δικό μας πρόβλημα. Το ότι δεν σας απασχολούν τα δικά σας προβλήματα από αυτή την επέλαση βάρβαρων μέτρων που αφορουν το 99% του πληθυσμού μας αλλά σας νοιάζει να μην πληρώνονται οι δάσκαλοι καλά μαρτυρά δικό σας πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο.
δ) Διαβάζοντας σχόλια σαν και το δικό σας δεν αναρωτιόμαστε καθόλου γιατί έπεσε το κράτος έξω.

Δάσκαλοι Νάξου είπε...

*επίδομα Χριστουγέννων περίπου 380 καθαρά

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ 170 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ, ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΕΝΩ ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΑΔΕΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΣ Ή ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΥΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΠΙΔΙΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ.
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
ΟΠΟΤΕ ΛΟΥΣΤΗΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ.

Ο 1 Φεβρουαρίου 2012 8:40 π.μ.

Δάσκαλοι Νάξου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Δάσκαλοι Νάξου είπε...

Χαιρόμαστε που συμφωνείτε ότι ακολουθείται η πολιτική "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά". Μόνο που τα χλωρά είναι οι μισθωτοί, οι επιχειρηματίες και οι εργάτες. Τα ξερά ακόμα τα ψάχνουμε. Αναγνωρίζουμε τις τεράστιες δυσκολίες που έχει το να κρατάς σήμερα επιχείριση και μάλιστα με υπάλληλο αλλά δυστυχώς οι κοντόφθαλμες λογικές δεν σας επιτρέπουν να δείτε ότι οι ληστρικές μειώσεις σε βάρος μας βλάπτουν τις δικές σας επιχειρήσεις με την τεράστια μείωση της αγοραστικής μας δύναμης. Ψάξτε αλλού τον εχθρό και όχι στους "κακούς εκπαιδευτικούς".

Ανώνυμος είπε...

...ασε, ασε κλαψομουνες δασκαλοι και καθηγητες!!!...
...που αφηνετε τα παιδια να κανουν καταληψεις για να χανετε μαθηματα και σεις...νομιζεις δεν τα μαθαινουμε!!!...
...απο τους 25 καθηγητες που εχει το λυκειο ζητημα ειναι να δουλευουν πραγματικα οι 2...αιντε σαβουρες!!!..
...καλα σας κανουν κουφαλες δημοσιοι τεμπεληδες

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΩΜΟΝΗΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΑΤΑΔΕΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ! ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ Ή ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ)ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΡΕ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ.
ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΒΑΛΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΣΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΛΠ) ΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΔΩ.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΑ, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΑΝΑΠΗΡΟΥΣ, ΣΠΑΤΑΛΕΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΚΟ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΛΠ.

Ο 1 Φεβρουαρίου 2012 8:40 π.μ.

Δάσκαλοι Νάξου είπε...

Γιατί δεν πρέπει να αντιδρούμε σύμφωνα με τον 1 Φεβρουαρίου 2012 7:53 μ.μ.
-είμαστε κλαψομούνες
-αφήνουμε(!) τα παιδιά (16-17χρονα) να κάνουν καταλήψεις
-δουλεύουν 2 στους 25 στο λύκειο Νάξου (μπορείτε να μας πληροφορήσετε για το ποσοστό στα γυμνάσια και τα δημοτικά της Νάξου και γενικά της υπόλοιπης Ελλάδας; Εδώ καταφέρατε να αξιολογήσετε 25 άτομα χωρίς καν να τους δείτε)
-είμαστε σαβούρες
-είμαστε κουφάλες, τεμπέληδες, δημόσιοι.
Αυτά.
Δεν καταλαβαίνετε ότι ο κακοπληρωμένος εκπ/κος του παιδιού σας, τα χωρίς πετρέλαιο σχολεία, το γεγονός ότι τα μαγαζιά δεν δουλεύουν αλλά αυξάνονται οι εισφορές τους κ.α. είναι γεγονότα αλληλένδετα. Όσο δεν εννοείτε να το καταλάβετε και όσο δεν αντιμετωπίζονται καθολικά από την κοινωνία μας δεν υπάρχει δυστυχώς καμία ελπίδα.

Δάσκαλοι Νάξου είπε...

Προς ανώνυμο 1 Φεβρουαρίου 2012 9:00 μ.μ.
Νομίζω ότι με τα σχόλιά σας αδικείτε το νησί στο σύνολό του. Υπάρχουν πολλά σκεπτόμενα άτομα στο νησί και στόχος τους θα έπρεπε να είναι ο κοινός νους να εκφράζει την κοινή γνώμη.

Δάσκαλοι Νάξου είπε...

προς ανώνυμο 1 Φεβρουαρίου 2012 8:40 π.μ.
Κάτι τελευταίο από εμάς για να κλείσουμε: Φυσικά και δε μας έβαλε κανείς με το ζόρι στο δημόσιο. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως το συνδέετε αυτό με το ότι δεν πρέπει να αντιδράσουμε για τη σφαγή στα εισοδήματα τα δικά μας όσο και όλων των μικρομεσαίων (ιδιωτικοί και δημόσιοι).
Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσουμε μαζί σας.
θα πρέπει όμως να ξέρετε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι περισσότεροι απ΄όσους χρειάζονται. Οπότε για να απολυθούν θα κλείσουν ακόμα περισσότερα σχολεία. Περιμένετε μέχρι το Σεπτέμβρη που δυστυχώς θα επιβεβαιωθούμε.

Ανώνυμος είπε...

"Καταλαβαίνεις πόσο κυνικός έχει γίνει ένας λαός, όταν θεωρεί φυσιολογικό να πληρώνει περισσότερο αυτόν που ασχολείται με τις αποχετεύσεις του παρά αυτόν που ασχολείται με τα μυαλά των παιδιών του" J.F. Kennedy