Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2010

Απάντηση του Π.Α.ΜΕ Νάξου στα δημοσιεύματα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με αφορμή δημοσιεύματα σε ορισμένα ηλεκτρονικά, έντυπα και ραδιοφωνικά τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που αναφέρονταν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 15ης Δεκέμβρη στη Νάξο η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ ανακοινώνει:
Οι χαρακτηρισμοί που αποδόθηκαν από τα παραπάνω ΜΜΕ όπως «παρατράγουδα», «έκτροπα», «συνδιοργανωτές» όχι απλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν υπηρετούν την αντικειμενική ενημέρωση, αλλά - ακολουθώντας την πεπατημένη και επί τούτου χαραγμένη πολιτική των μεγάλων κεντρικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και των πολιτικών πατρώνων τους - συμβάλλουν στην..... παραπληροφόρηση του κόσμου και στο να στέλνουν τον κόσμο στα σπίτια τους.

Η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους άνεργους, τους επαγγελματίες και τα σωματεία στη συγκέντρωση που διοργάνωνε σε συγκεκριμένο χώρο και συγκεκριμένη ώρα με το δικό της πλαίσιο πάλης και τη δική της πρόταση για την λύση των λαϊκών προβλημάτων.

Οι προτάσεις περί «αυτοοργάνωσης», «αλληλεγγύης» γενικά και αόριστα, συνθήματα του τύπου «να σφίξουμε το ζωνάρι στο λαιμό τους», οι θέσεις και οι απόψεις περί «κατοχής», «ΔΝΤ», «ΕΚΤ», «αλλαγής κυβέρνησης», έτσι όπως ακριβώς προπαγανδίζονται, δεν εκφράζουν το ΠΑΜΕ, επομένως και την τοπική του γραμματεία, γιατί:

* Οι ταξικοί μας αντίπαλοι (κεφάλαιο-μονοπώλια-ιμπεριαλισμός) οργανωμένα και εδώ και χρόνια σχεδιασμένα μας επιτίθενται και μας πολεμούν. Και εμείς οργανωμένα και σχεδιασμένα, με πρόγραμμα και συγκεκριμένο στόχο πρέπει να τους πολεμήσουμε σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Ενωμένοι όλοι σ΄ αυτή την κατεύθυνση και σε όλους τους τομείς κι όχι μόνο όπου μας συμφέρει και μας βολεύει.
* Οι θέσεις και οι απόψεις που προπαγανδίζουν, αυτοί που μας «καταγγέλλουν» είναι οι απόψεις και οι θέσεις που προπαγανδίζονται από τα παπαγαλάκια της εξουσίας της πλουτοκρατίας είτε ΜΜΕ λέγονται αυτά είτε μεγαλοδημοσιογράφοι είτε «φωτισμένοι πολίτες και πολιτικοί» (διαχειριστές ή επίδοξοι συνδιαχειριστές του συστήματος). Αυτοί θέλουν να αποτρέψουν τη μοναδική διέξοδο που υπάρχει για το λαό, την ανατροπή της εξουσίας της πλουτοκρατίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της και την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας.
* Οι προτάσεις, οι θέσεις , οι απόψεις που προπαγανδίζουν και οι πρακτικές που εφαρμόζουν, αυτοί που μας «καταγγέλλουν», είναι αυτές που πολύ έξυπνα προπαγανδίζει κεντρικά το σύστημα για να βγαίνει ύστερα να μιλά για καταστροφές, επιθέσεις κατά προσώπων με αποτέλεσμα αφενός να αποτρέπει από την πάλη όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το βήμα ή και να αποθαρρύνει κόσμο δίνοντάς τους μάλιστα και άλλοθι για την απραξία του και αφετέρου να παίρνει ακόμα πιο σκληρά κατασταλτικά μέτρα κατά του λαϊκού κινήματος. Δεν είναι τυχαίο εξ άλλου ότι τέτοια παιχνίδια δεν μπορούν να παίξουν στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οργανώσαμε τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, σε συγκεκριμένο χώρο, συγκεκριμένη ώρα και με συγκεκριμένο πρόγραμμα και δε συμμετείχαμε σε συνδιοργα-νώσεις ούτε ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της «Ανοιχτής Συνέλευσης Ενάντια στην Κρίση» το περασμένο Σάββατο 11/12/2010, όπως αυτοαποκαλέστηκαν αυτοί που τη συγκάλεσαν.

Για την προετοιμασία αυτής της συγκέντρωσης η τοπική γραμματεία και τα μέλη του ΠΑΜΕ στο νησί μας δούλεψαν συστηματικά. Επισκέφτηκαν, μίλησαν, μοίρασαν υλικό στους εργαζόμενους όλων σχεδόν των δημόσιων υπηρεσιών, των ΔΕΚΟ, στα καταστήματα, σε πολίτες και τους κάλεσαν στην προγραμματισμένη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Έδωσαν ανακοινώσεις στα τοπικά μέσα ΜΜΕ και προσπάθησαν να ενημερώσουν με συναντήσεις ΔΣ σωματείων.

Τέλος όσον αφορά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

1. Επανειλημμένα από το μικρόφωνο καλέσαμε εκπροσώπους σωματείων και μαζικών φορέων που επιθυμούσαν να δηλώσουν ότι συμμετέχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ να το δηλώσουν στη Γραμματεία, όπως και έγινε από την Πρόεδρο του Σωματείου του Τομέα Υγείας Ν. Κυκλάδων και από την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου
2. Επανειλημμένα καλέσαμε από το μικρόφωνο όποια σωματεία είχαν ανακοινώσεις που ήθελαν να τις διαβάσουν να ενημερώσουν τη γραμματεία του ΠΑΜΕ, ανεξάρτητα από το αν δήλωσαν συμμετοχή στη συγκέντρωσή του.
3. Είναι συκοφαντίες και ανυπόστατα ψέματα, όσα εξαπέλυσαν εναντίον μας οι γνωστοί σε όλους μας αυτοαποκαλούμενοι «Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση» ότι «τα σωματεία μπορούν να διαβάσουν, αφού περάσουν τα κείμενά τους από τη γραμματεία!!!». Κρίνουν φαίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια.
4. Αλήθεια γιατί δε λένε ότι χαμηλώσαμε την ένταση του μεγάφωνου, όταν ο εκφωνητής τους μιλούσε από τη ντουντούκα;

Γιατί δε λένε ότι εμείς ούτε χειρονομίες κάναμε ούτε προβοκατόρικα συνθήματα φωνάξαμε για τους διοργανωτές των άλλων συγκεντρώσεων, ούτε καλέσαμε κανένα να μην ακολουθήσει τους άλλους;

Γιατί δε λένε ότι δεν τους ενόχλησε κανείς όταν μπήκαν στον χώρο συγκέντρωσης που είχε από μέρες ανακοινωθεί από το ΠΑΜΕ;

Γιατί δε λένε ότι εμείς δε τα βάλαμε με κανένα σωματείο επειδή δεν μας ακολούθησε στην πορεία, όπως έκαναν εκείνοι με τα σωματεία εκπαιδευτικών;

Γιατί δε λένε ότι πολιτικοί φορείς ήταν στην πραγματικότητα αυτοί που απαίτησαν μέσα από τη δική μας απεργιακή συγκέντρωση να εκφωνήσουν τους λόγους τους, οι συνδικαλιστές μάλιστα των οποίων όχι μόνο δε συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, αλλά συμπορεύονται και συνεργάζονται με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ πετώντας πότε - πότε καμιά άσφαιρη τουφεκιά διαμαρτυρίας;



Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Εμείς ούτε φοβόμαστε ούτε λειτουργούμε με τη λογική που εκφράζει η παροιμία «ό,τι τού ‘ρθει κι ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή».

Νάξος, 20-12-2010

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Εσεις ε ;;; και οι υπολοιποι ;;;
ε ρε κλωτσες που θελετε εσεις !!!
οχι οι αλλοι ...

Ανώνυμος είπε...

ο κοσμος πηρε χαμπαρι....απο ΠΑΜΕ να το βγαλετε ΠΑΕΝΕΤΕ ΣΤ ΑΝΑΘΕΜΑ.....εθνοσωτηρες βρηκατε λογο υπαρξης......

Ανώνυμος είπε...

Η πανευρωπαική απεργία ήταν 15/12. Τα σχόλια για την απαράδεκτη συμπεριφορά του ΠΑΜΕ στα διάφορα blog μπήκαν την επομένη μέρα, η επιστολή της Ανοιχτής Συνέλευσης αναρτήθηκε στις 17/12.
Επίσης να αναφέρουμε τη συγνώμη διάφορων μελών του ΠΑΜΕ την ίδια μέρα. Ο Περισσός γιατί καθυστέρησε 1 βδομάδα να συντάξει αυτή την αστεία απάντηση; Μήπως φταίει το γεγονός των μαζικών απολύσεων από τα μαγαζιά του ΚΚΕ;
Νίκος Μπελογιάννης (ploubidis@varkiza.gr)

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που κατάλαβα εγώ από τη συγκέντρωση (δηλαδή τις δύο συγκεντρώσεις) είναι οτι εκείνοι που εμειναν στο τέλος (με τη ντουντούκα στο χέρι) ήτανε ..κράτα με να σε κρατώ για να μπούμε στη βουλή...

Ανώνυμος είπε...

@ ploubidis@varkiza.gr

Το δουλειά έχεις ρε μπουρδέλο από τη Βάρκιζα να έχεις και γνώμη για το ΠΑΜΕ της Νάξου ,να Π.Α.Τ.Ε ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ εισοδηματίες του καναπέ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΟΡΙΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΑ ΜΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ, ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.