Τετάρτη, Νοεμβρίου 17, 2010

Τελεσίγραφο και τσουχτερά πρόστιμα για τις παράνομες χωματερές

Με τσουχτερά πρόστιμα απειλεί η κομισιόν για τις 750 περίπου παράνομες χωματερές που λειτουργούν σήμερα στη χώρα μας. Με τελεσίγραφο της προειδοποιεί ότι έως τις 28 Δεκεμβρίου πρέπει να έχουμε συμμορφωθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες αποφάσεις και εφιστά την προσοχή της κυβέρνησης «στις χρηματικές κυρώσεις που μπορεί να επιβάλει το δικαστήριο σε κράτος - μέλος που δεν συμμορφώθηκε με την απόφασή του».
Στη δεύτερη προειδοποιητική επιστολή η Κομισιόν υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των παράνομων χωματερών (ΧΑΔΑ), πέντε χρόνια μετά την καταδίκη της από το Ευρωδικαστήριο. Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα Κυκλαδονήσια που δεν διαθέτουν οργανωμένους ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ (Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων - υπολημάτων) όπως η Νάξος, η Άνδρος αλλά και η Σαντορίνη, η Τήνος, η..... Τζιά, έχουν ακόμα ΧΑΔΑ (Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων).
Τα πρόστιμα που θα κληθεί να πληρώσει η Ελλάδα θα είναι υπέρογκα και θα φτάνουν τα 195,84 ευρώ ανά χωματερή από την ημέρα που θα εκδοθεί η δεύτερη καταδίκη έως την πλήρη συμμόρφωση και 21,42 ευρώ ανά χωματερή για κάθε ημέρα που μεσολάβησε από την πρώτη έως τη δεύτερη καταδίκη
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΟ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΥΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΚΗ..

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ..ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ!!!!
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΝΩΡΙΣ...
ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ..
(ΒΛΕΠΕ ΜΑΡΑΚΗ)
ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΟΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ...
Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ...