Η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογική αναμέτρηση έχει αρχίσει. Η πολιτική αντιπαράθεση έχει κορυφωθεί και επικεντρώνεται Στο κατά πόσον το μνημόνιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση με το Δ. Ν. Τ. είναι καταστροφικό ή όχι για την κοινωνία Η ψήφος έχει πολιτικό χαρακτήρα και πολιτικό αποτέλεσμα.
Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται με τα κοινά ποτέ δεν υπήρξε, πιο άσχημο οικονομικό και πολιτικό κλίμα, εάν αυτό που διαπερνά όλη την ελληνική κοινωνία.
Λάθη και παραλείψεις δεκαετιών μας οδήγησαν σε μία κατάσταση ζοφερή με απρόβλεπτες εξελίξεις και δυσανάγνωστες λύσεις.
Ο ελληνικός λαός πριν από ένα περίπου χρόνο, επέλεξε να κλείσει τα μάτια του σε λογικές ορθολογικής και ρεαλιστικής πολιτικής που του.... πρότεινε ο Κ. Καραμανλής. Έδωσε την εμπιστοσύνη του σε ένα κόμμα που συνειδητά για να του υφαρπάξει την ψήφο του έταξε, ότι θα μας κάνει «Δανία του Νότου» με τα «λεφτά που υπάρχουν». Και να που φτάσαμε σήμερα. Μετά από μία σειρά τραγικών λαθών της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να καταλήξουμε στα δεσμά του μνημονίου και στις τραγικές συνέπειες του .
Ο πολίτης προδομένος από την επιλογή του, βιώνει μία Κυβέρνηση που σε λίγους μόνο μήνες:
Κατάφερε να μετατρέψει από ανικανότητα -ή άραγε από σκοπιμότητα;- το πρόβλημα ελλειμμάτων και χρέους, σε κρίση δανεισμού. Τα περιβόητα spreads εκτινάχθηκαν από τις 130 μονάδες βάση τον Οκτώβριο του 2009, στις 400 μονάδες τον Ιανουάριο του 2010 και στις 1000 περίπου λίγους μήνες αργότερα.
Κατάφερε, επίσης, να οδηγήσει την χώρα στο δανεισμό μέσω της λύσης του μνημονίου, της τρόικας και της εποπτείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με ιδιαίτερα επαχθείς όρους, που ξεκινούν από τα υψηλότατα επιτόκια δανεισμού και φθάνουν, μέχρι και την υποθήκευση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων κατά δήλωση του κ. Γ. Παπανδρέου.
Κατάφερε ακόμη να νεκρώσει την ελληνική οικονομία που παρά τα προβλήματα της, κατάφερνε να διατηρεί ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ σήμερα βυθίζεται στην ύφεση με ρυθμούς που ξεπερνούν το μείον 4%.
Και κατάφερε να επιβάλλει τα σκληρότερα φορεισπρακτικά μέτρα που γνώρισε ποτέ ο τόπος, όπως μειώσεις μισθών και συντάξεων, υψηλή ανεργία, υψηλό πληθωρισμό, λουκέτα στην αγορά, δείκτη οικονομικού κλίματος που τόσο άσχημο δεν βιώσαμε ποτέ.
Όλα αυτά δυστυχώς αποδεικνύονται πλήρως αναποτελεσματικά, αφού έχει μειωθεί δραματικά η οικονομική δυνατότητα των πολιτών. Η εθνική κατάθλιψη που βιώνουμε σήμερα, πήρε την θέση των υποσχέσεων περί Σκανδιναβίας και άλλων μυθευμάτων, που κατά καιρούς έχει εφεύρει ο κ. Παπανδρέου.
Η πολιτική του Μνημονίου έχει προκαλέσει λαϊκή κατακραυγή. Είναι επώδυνη και εξαιρετικά άδικη, για το λαό. Είναι εντελώς αναποτελεσματική.
Κι ακόμα, δεν ήταν απαραίτητη! Το έδειξαν πριν λίγες εβδομάδες δύο άλλες ευρωπαικές χώρες, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, που με προβλήματα αντίστοιχα με τα δικά μας, βγήκαν στις αγορές και δανείστηκαν…Πολύ πιο ακριβά απ’ ό,τι μπορούσαμε να δανειστούμε εμείς τον Ιανουάριο, αλλά Μνημόνιο δεν υπέγραψαν. Το λαό τους χειροπόδαρα δεν τον έδεσαν. Υποχρεώσεις, που δεν μπορούν να εκπληρώσουν, δεν ανέλαβαν. Σκεφτείτε ότι η Ιρλανδία έχει έλλειμμα διπλάσιο από το δικό μας. Ακόμα και από το αναθεωρημένο… Κι όμως, δεν υπέγραψε Μνημόνιο. Δανείστηκε, από τώρα, για όλα όσα θα χρειαστεί ως τα μέσα της επόμενης χρονιάς… Αυτό, δηλαδή, που δεν έκανε η δική μας κυβέρνηση. Μπορούσε ο κ. Παπανδρέου να δανειστεί από τον Ιανουάριο πολύ φθηνότερα.
Όλες οι χώρες της Ευρώπης αντιμετώπισαν πέρσι προβλήματα ελλείμματος.
Μόνο στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μοναδική στην Ευρώπη, κατάφερε να μετατρέψει ένα πρόβλημα ελλείμματος, κοινό στην Ευρώπη, σε κρίση δανεισμού. Όλες οι χώρες της Ευρώπης έσπευσαν να πάρουν διορθωτικά μέτρα, όταν είδαν να τους ξεφεύγει το έλλειμμα. Μόνο στην Ελλάδα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ματαίωσε, μόλις ανέλαβε, τα διορθωτικά μέτρα της κυβέρνησης Καρμανλή. Κι ύστερα αρνήθηκε για μήνες, να πάρει τέτοια μέτρα. Κι ας τους προτρέπαμε εμείς συνεχώς, από τον περασμένο Δεκέμβριο… Και τελικά πήρε μέτρα πολύ χειρότερα, όταν ήταν πια αργά.
Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Ο Πρωθυπουργός χτες από την Πάτρα επιχείρησε και πάλι με εκβιαστικά διλήμματα και ψεύτικες απειλές όπως πριν από τις εθνικές εκλογές με το «λεφτά υπάρχουν»- να εκβιάσει την ψήφο των πολιτών για να αποφύγει την συντριβή της Κυριακής.
Προσέδωσε στις αυτοδιοικητικές εκλογές χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει για την έξοδο από την κρίση. Ξέχασε ότι, μέχρι τώρα μιλούσε για τις εκλογές του Καλλικράτη .
Τα θολά και εκβιαστικά διλήμματα του Γ. Παπανδρέου πέραν του πανικού και του φόβου που περικλείουν, αποδεικνύονται και επιζήμια για την δανειοληπτική ικανότητα της χώρας. Η εκτόξευση των spreads κατά 100 μ.β. (1%) αυτό αποδεικνύει.
Και καλά το πρώτο καιρό της Πρωθυπουργίας του έλεγε ότι δεν ήξερε, ότι δεν καταλάβαινε πως κάθε φορά που μιλούσε για ΤΙΤΑΝΙΚΟ, χρεοκοπία κ.α., αύξανε τα θηριώδη κέρδη των τοκογλύφων ….
Ένα χρόνο μετά γιατί μέσω των δηλώσεων του Αντιπροέδρου του περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας ή επαναπραγμαδιάτευσης του χρέους συνείζει να ζημιώνει τους αδύνατους Έλληνες και ωφελεί του δυνατούς δανειστές του ΔΝΤ, με τόκους και επιτόκια ληστρικά;
Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Ο αρχιτέκτων της διγλωσσίας κ. Παπανδρέουπου αφού ψήφισε το μνημόνιο, ζητά σήμερα επαναδιαπραγμάτευση. Έδωσε το λάθος «φάρμακο» που «σκοτώνει» καθημερινά την Ελληνική οικονομία και την εξυγίανση της..
«Αναδιάρθρωση του χρέους» σημαίνει σοβαρά προβλήματα με τους πιστωτές μας, τρομακτικές συνέπειες για το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και για την ίδια την χώρα. Με βάση την διεθνή εμπειρία, χώρες που προχώρησαν σε «αναδιάρθρωση του χρέους τους» βρέθηκαν εκτός διεθνών αγορών για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου έχει κρυφό σχέδιο για την Ελληνική οικονομία, το οποίο είναι πίσω από τον πολιτικό εκβιασμό του εκλογικού σώματος που επιχειρεί.
Στα ψευτοδιλήμματα και τις προεκλογικές παροχές, η ΝΔ απαντά με την ανάδειξη του οικονομικού της προγράμματος.
Υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει διαφορετική Προοπτική. Υπάρχει διέξοδος.
Με διαφορετική πολιτική. Που τονώνει την αγορά, δεν την «στεγνώνει». Που επιτρέπει να λειτουργήσουν τα μέτρα, να μειωθούν τα ελλείμματα, να βγούμε σύντομα από τη μεγάλη πίεση. Ώστε να απαλλαγούμε από τους όρους του Μνημονίου. Με το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, δεν αρνιόμαστε τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Δεν αρνιόμαστε τις περικοπές της δημόσιας σπατάλης. Μόνο που δεν ήταν περικοπή «σπατάλης» το πετσόκομμα των συντάξεων των 800 ευρώ.
Λέμε , ότι οι θυσίες πρέπει να πιάσουν τόπο. Να υπάρξει, άμεσα, τόνωση της αγοράς. Ώστε να παραχθεί εισόδημα για τους εργαζόμενους, τζίροι για τις επιχειρήσεις, κέρδη για τους επιχειρηματίες, θέσεις εργασίας για τους άνεργους Αυτό ουσιαστικά λέει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Κι αν γίνει αυτό, τότε θα πιάσουν τόπο και οι θυσίες και τα μέτρα που έχουν παρθεί. Γιατί σήμερα πάνε στράφι…
Για διέξοδο από την κρίση ας καταψηφίσουμε τους υποψηφίους του μνημονίου .
Αν θέλει η Κυβέρνηση, να επαναδιαπραγματευθεί τους «επαχθείς όρους» του Μνημονίου, τότε πρέπει να παρακαλά…να χάσει τις δημοτικές εκλογές!!!
Τότε θα πει στην Τρόικα : Δέστε ο κόσμος δεν αντέχει νέα μέτρα…
Ας βοηθήσουμε την Κυριακή όλοι!!!
Απάντηση
Προώθηση
Ο χρήστης naxosfans δεν είναι διαθέσιμος για συζήτηση.
Το έστειλε το http://nikosnikolopoulos.gr/
Παρασκευή, Νοεμβρίου 05, 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου