Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2010

Ένταση στη Βουλή για την απόδραση Γιουνγκ από την Πάρο!!

Παπαδημούλης: Σας ξέφυγε ή τον αφήσατε; Μήπως έγινε στο πλαίσιο κουκουλώματος και συμψηφισμού της υπόθεσης Siemens; Υπήρχε συμφωνία μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Μέρκελ;
Του Φ. Καλλιαγκοπουλου
Ευθύνες και πάλι στη Δικαιοσύνη για τη διαφυγή αυτή τη φορά –επί ημερών ΠΑΣΟΚ– του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της μητρικής Siemens και της Siemens Ελλάς, Φόλκερ Γιουνγκ, στη Γερμανία, καταλόγισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημ. Παπαδημούλη.
«Αχρηστο άλλοθι»
Κοινοβουλευτικοί όμως κύκλοι σχολίαζαν ότι η επίκληση της ελευθερίας μετακινήσεων εντός της ζώνης Σένγκεν, την οποία χαρακτήρισε ο υπουργός «τμήμα του κενού» που υφίσταται σε σχέση με τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αποτελεί «άχρηστο άλλοθι», δεδομένου ότι σε όλες τις εξόδους της χώρας θα έπρεπε να.... υπάρχει το απαγορευτικό εξόδου ακόμη και πολίτου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η συζήτηση στη Βουλή, σχεδόν μία εβδομάδα πριν από την έκδοση πορίσματος της Εξεταστικής για τη Siemens, διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, με τον ερωτώντα βουλευτή να ζητεί να μάθει γιατί η κυβέρνηση τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά για τη διαφυγή Χριστοφοράκου - Καραβέλλα επί Νέας
Δημοκρατίας, για την οποία απέδωσε ως αντιπολίτευση στους τότε διοικούντες σχεδόν ανοχή, αν όχι βοήθεια προς τα δύο μεγαλοστελέχη, ενώ τώρα «δεν κινείται φύλλο».

«Σας ξέφυγε ή τον αφήσατε; Μήπως έγινε στο πλαίσιο κουκουλώματος και συμψηφισμού της υπόθεσης; Πώς γίνεται να μην έχει προσδιοριστεί ακόμη δίκη για την υπόθεση Siemens, ούτε να έχει προσδιοριστεί το ύψος της ζημίας που έχει υποστεί το κράτος; Μήπως επειδή έχει συμφωνηθεί μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Μέρκελ, και η διαφυγή ήταν απαίτηση των Γερμανών;», ήταν το κατηγορώ του κ. Παπαδημούλη.

Απαντώντας ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι για τον τρόπο και τις συνθήκες διαφυγής υπάρχει προκαταρκτική εξέταση του εισαγγελέα. «Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αποφάσισε να μην προφυλακιστεί και να μην παραπεμφθεί ακόμη σε δίκη ο Γιουνγκ. Απευθύνετε εκεί τα ερωτήματά σας», είπε ο υπουργός.

«Ρίχνοντας το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη, δεν καθαρίζετε. Πώς έχουν μπει αλλού υπουργοί στη φυλακή και έχουν αποζημιωθεί για τις δωροδοκίες οι ΗΠΑ, η Αργεντινή, η Ουρουγουάη και η Νιγηρία, κι εμείς δεν έχουμε διεκδικήσει ούτε ένα ευρώ;», επέμεινε ο βουλευτής.

«Οπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Αλλά εσείς επιμένετε με το μοτίβο του δικομματισμού. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Ο,τι μπορούσε να γίνει με την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης έχει γίνει. Γιατί δεν σας προβληματίζει ότι δεν είχε προφυλακιστεί συγκεκριμένος υπόδικος για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος;», απάντησε ο υπουργός.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_04/12/2010_424779
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :