Κυριακή, Ιουλίου 11, 2021

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ(*)

Στο Τμήμα Χημείας της Σχολή Θετικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

 Στο Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Χημείας ο Δρ. Μιχάλης Εμ. Χάλαρης μετά την την αποχώρησή του ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του ως ανώτατος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Μιχάλης είναι φίλος και μέλος του Συλλόγου Φιλωτιτών και μαζί με με τη Μαρίνα Δεσποτίδου (που είναι επίσης διδάκτορας Χημείας) κόρη του Νίκου Δεσποτίδη του Μπογιατζοκώστα και της αξέχαστης Άννας Δημ. Ρουσσάκη, έχουν μια εξαιρετική οικογένεια, ιδιαίτερα αγαπητή στο Φιλώτι.

Το εκλεκτορικό σώμα και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου προχώρησαν στην εκλογή με απόλυτη ομοφωνία μετά από την θετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής, αξιολογώντας όχι μόνο την επιτυχημένη του επαγγελματική διαδρομή αλλά και το επιστημονικό, ερευνητικό και διδακτικό του έργο.

Όπως επισημάνθηκε κατά την ορκωμοσία ο συνδυασμός θεωρητικής και επιστημονικής κατάρτισης από τη μια και πρακτικής πολιτικής και διοικητικής εμπειρίας από την άλλη, είναι στοιχεία απολύτως χρήσιμα για το έργο του .........

σύγχρονου ακαδημαϊκού δασκάλου.

Μέχρι σήμερα έχει επιδείξει έντονη ερευνητική και μελετητική δραστηριότητα και πλήθος δημοσιευμένων εργασιών, του έχει ανατεθεί καθηγητικό-διδακτικό έργο σε ΑΕΙ, στο ΙΝΕΠ του ΕΚΔΔΑ και στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Διετέλεσε, επίσης, ειδικός εμπειρογνώμονας της ΕΕ σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και μέλος σε διεθνείς οργανισμούς.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, αναδεικνύοντας, κατά τα τρία έτη της θητείας του (2009-2012), τη σημασία της ασφαλούς εργασίας και της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ελληνικού δικτύου Πράσινης Χημείας.

Ο Μιχάλης Χάλαρης έχει έντονη πολιτική ενασχόληση, ήταν το 2015 υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων με το ΠΑΣΟΚ και το 2019 με το Κίνημα Αλλαγής στο Β3 Νότιο Τομέα Αθηνών. Η πολιτική του διαδρομή ξεκινά από το φοιτητικό κίνημα με την ΠΑΣΠ και συνεχίζει αδιάλειπτα στο ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά, αναλαμβάνοντας ιδρυτικό και ενεργό ρόλο στους «Νέους Μεταρρυθμιστές», στις Κινήσεις Πολιτών-«58», στην ΕΛΙΑ, στην «Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς», στη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ), στη Γραμματεία της ΟΕΣ του Ιδρυτικού Συνέδριου του Κινήματος Αλλαγής. Συμμετέχει στο Συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, παλαιότερα της ΔΗΣΥ. Έχει επιλεγεί ομόφωνα από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στη θέση του γραμματέα και εκπρόσωπου των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Η ένταξη του Κυκλαδίτη ακαδημαϊκού και πολιτικού στην επιστημονική κοινότητα της Επιστήμης της Χημείας της Ελλάδας και διεθνώς και στο διδακτικό δυναμικό του Τμήματος Χημείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος  αποτελούν ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην μέχρι τώρα διαδρομή του.

Συγχαίρουμε τον αγαπητό συντοπίτη μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του και εις ανώτερα.


(*) Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Ναξιακοί Καιροί"  (σελ 3, Αρ. Φύλλου 326 -Μάιος- Ιούνιος 2021)
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :