Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021

Επίσκεψη του Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Ανδρέα Ξανθού στη Νάξο

 Το νησί της Νάξου επισκέφθηκε την Τετάρτη 30 Ιουνίου ο Ανδρέας Ξανθός, πρώην  Υπουργός Υγείας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ. Το σύντροφο Ανδρέα Ξανθό συνόδευαν στην επίσκεψη του ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος από τη  Μήλο, οι Ναξιώτες Νίκος Μανιός, Μιχάλης Φραγκίσκος και Νίκος Μπαμπούνης καθώς και ο Αντώνης Γάκης από τη Σαντορίνη, όλοι τους μέλη της Κεντρικής  Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γενικό Νοσοκομείο–ΚΥ Νάξου ενώ .........

ακολούθησε  συζήτηση με την αναπληρώτρια Διοικήτρια κ. Καλή Φραγκίσκου, εκπροσώπους των  εργαζομένων και εργαζόμενους. Η συζήτηση αφορούσε την πορεία του  νοσοκομείου και τις έκτακτες ανάγκες ενίσχυσής του, καθώς η πανδημία είναι  ακόμη παρούσα. Τονίστηκε η αναντικατάστατη προσφορά των δημόσιων δομών  υγείας και η αναγκαιότητα περαιτέρω ανάπτυξής τους. Έμφαση δόθηκε στην  επίτευξη ακόμη μεγαλύτερου ποσοστού πλήρως εμβολιασμένων για την  δημιουργία φράγματος ανοσίας και ομαλής εξέλιξης της τουριστικής περιόδου.  Επισημαίνουμε ότι το ποσοστό αυτό είναι κάτω του 35% το οποίο απέχει  παρασάγγας από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στην συνάντηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και τον επικεφαλής της μείζονος  αντιπολίτευσης Λεονάρδο Χατζηανδρέου υπογραμμίστηκε η ανάγκη συμβολής της  τοπικής αυτοδιοίκησης στα θέματα της Υγείας. 

Ακολούθησε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με τη  συμμετοχή δημοσιογράφων και από άλλα νησιά μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης. Στη συνέντευξη τονίστηκαν μεταξύ άλλων η ανάγκη στοχευμένης ενίσχυσης του  Εθνικού Συστήματος Υγείας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υποδομές μιας  και το ΕΣΥ σήκωσε μόνο του όλο το βάρος της μάχης απέναντι στην πανδημία. Έγινε  αναφορά στην ανάγκη επέκτασης και αυτονόμησης του Γενικού Νοσοκομείου–ΚΥ  Νάξου κάτι το οποίο είναι απαίτηση της τοπικής κοινωνίας. 

Ακολούθησε επίσκεψη στο πλωτό ασθενοφόρο σκάφος του ΕΚΑΒ (η προμήθεια του  δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) το οποίο συμβάλλει σε ασφαλέστερες  διακομιδές σε σχέση με ιδιωτικά μέσα και τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσής του σε  προσωπικό για την επίτευξη περισσότερων διακομιδών. 

Η συνάντηση με τις διοικήσεις των αθλητικών συλλόγων του νησιού, στόχευσε κυρίως στην αναγκαιότητα και στην οργάνωση του προαγωνιστικού ελέγχου των  αθλούμενων, καθώς και την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών στους  αθλητικούς χώρους. Εκτός της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συμμετείχε η  παιδίατρος-ερευνήτρια κ. Ανταλένα Τσατσοπούλου. 

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας έκλεισε με ομιλία του Ανδρέα Ξανθού στο Φιλώτι  της Νάξου. Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση με τον κόσμο για θέματα που  τον απασχολούν όπως η ιατρική φροντίδα των κατοίκων των ορεινών περιοχών και  κυρίως θέματα που αφορούν την πανδημία.

Την Πέμπτη, 01/7/2021 το πρωί, αναχώρησαν για Πάρο. 

Η Ο. Μ. “ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία” Νάξου.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :