Τετάρτη, Αυγούστου 21, 2019

«Ο ΓΟΡΙΛΑΣ ΚΑΙ Η ΟΡΤΑΝΣΙΑ»στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.


Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τις Αναγνώσεις Θεατρικών Έργων, που είναι μια γνωριμία με θεατρικά έργα του ελληνικού και του παγκόσμιου ρεπερτορίου.
Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 και ώρα 21.00θα παρουσιαστεί με τη μορφή θεατρικού αναλογίου το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο ΓΟΡΙΛΑΣ ΚΑΙ Η ΟΡΤΑΝΣΙΑ»στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

«Μια τρελή κωμωδία ή φάρσα ή παραμύθι ή παραβολή ή ένα παιχνίδι για τέσσερις ηθοποιούς και όσους θεατές θέλουν να παίξουν μαζί τους, σε τρεις εικόνες και τρεις εκδοχές για το τέλος», χαρακτηρίζει το έργο του ο ίδιος ο Ιάκωβος Καμπανέλλης.


ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο κύριος Καθηγητής, που έχει παντρευτεί την υπάκουη και πλούσια Μαίρη, αγοράζει από τον ζωολογικό κήπο ένανγορίλα, για τα πειράματά του. Συμπεριφέρεται απέναντί του σαν να είναι κανονικός άνθρωπος που.........
καταλαβαίνει τα πάντα. Τον βαφτίζει Αδάμ.
Στο μεγαλοαστικό σπίτι του έχει στήσει ένα εργαστήριο για τα πειράματα και τις μελέτες του. Έχει κι έναν υπηρέτη, τον Φίλιππο, κάποτε βοηθό του στην επιστημονική έρευνα. Η Μαίρη αποκτά μια περίεργη οικειότητα με τον Γορίλα, την οποία ο Καθηγητής δεν βλέπει με καλό μάτι. Ο Γορίλας αρχίζει να υιοθετεί την ανθρώπινη συμπεριφορά και ανατρέπει τις ήδη ευαίσθητες ισορροπίες.

Από την ομάδα του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης, σε σκηνοθετική επιμέλεια Κατερίνας Πολυχρονοπούλου.





Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :