Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ


Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2019, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία ΟΘΕΛΛΟΣ  (1951) σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του....
Όρσον Γουέλς.


                                                ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο Μαυριτανός στρατηγός της Βενετίας, Οθέλλος, έχει μεγάλη αδυναμία στη γυναίκα του Δυσδαιμόνα. Ο Ιάγος όμως, που θέλει να πάρει τη θέση του Κάσσιου, δηλητηριάζει τη σχέση τους, λέγοντάς του, ότι η Δυσδαιμόνα τον απατάει με τον Κάσσιο. Ο Οθέλλος τυφλώνεται από ζήλεια, κατηγορεί τη γυναίκα του και τη στραγγαλίζει. Η σκευωρία του Ιάγου, όμως, αποκαλύπτεται από τη σύζυγό του Αιμιλία. Ο Οθέλλος γεμάτος τύψεις αυτοκτονεί και ο Ιάγος τιμωρείται με θάνατο.
Ένα από τα σπουδαία έργα του Σαίξπηρ, που θίγει πολλά θέματα όπως o ανταγωνισμός, η ζήλια, ο ρατσισμός, η παράνοια του έρωτα, η υποκρισία, ο τυχοδιωκτισμός, η απληστία…
Το έργο αυτό ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του συγγραφέα τον 17ο και 18ο αιώνα και πολλοί καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν απ’ αυτό.Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :