Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2017

7ο Red Bull Art of Motion στη Σαντορίνη: Ένα υπερθέαμα παγκόσμιας εμβέλειας, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

H live μετάδοση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που έχει ως μόνιμη έδρα τη Σαντορίνη, έστειλε σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο, συγκλονιστικές εικόνες και ανέδειξε την αξεπέραστη ομορφιά του Νοτίου Αιγαίου


Περισσότεροι από  200  κορυφαίοι  freerunners του κόσμου συναντήθηκαν και φέτος στη Σαντορίνη, για συμμετάσχουν στο 7ο Red Bull Art of Motion, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, που....
έκοψε και πάλι την ανάσα των πάνω από 3.000 θεατών που το παρακολούθησαν, ακροβολισμένοι στα σοκάκια και στις σκεπές της μαγευτικής Οίας.

Για μια ακόμη χρονιά, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  η "καρδιά" του parkour και  freerunning, χτύπησε στο κυκλαδίτικο νησί, που  έχει γίνει πλέον η μόνη έδρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, ως η ιδανικότερη φυσική πίστα, όπως έχει χαρακτηριστεί.

Η διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και χάρισε πολύ μεγάλες συγκινήσεις, αλλά και εκπλήξεις, στους χιλιάδες των θεατών, που κάθε χρόνο, αρχές Οκτωβρίου, κατακλύζουν το νησί, για να παρακολουθήσουν ένα μαγευτικό υπερθέαμα: τους κορυφαίους freerunners του πλανήτη, να «πετούν» κυριολεκτικώς πάνω από τις σκεπές, με φόντο την αξεπέραστη ηφαιστειακή Καλντέρα.

Δεδομένου ότι το Red Bull Art of Motion εδώ και χρόνια αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του δημοφιλούς αθλήματος, με εκατομμύρια πιστούς οπαδούς ανά τον κόσμο, η live μετάδοσή του έστειλε σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο, συγκλονιστικές εικόνες και ανέδειξε την αξεπέραστη ομορφιά του Νοτίου Αιγαίου, προβάλλοντας την μοναδική ποικιλομορφία του προορισμού, ιδανικού για τουρισμό εμπειρίας.

Είναι η 7η διαδοχική χρονιά που η Σαντορίνη φιλοξενεί τη διοργάνωση και πλέον, είναι η μόνιμη έδρα της. Πάνω από 600 αθλητές από 55 χώρες έχουν πάρει μέχρι στιγμής μέρος στο Red Bull Art of Motion της Σαντορίνης Αξίζει να αναφερθεί ότι αρχικά, το 2007, ξεκίνησε από τη Βιέννη, Αφού “περιπλανήθηκε” σε Σουηδία, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ιαπωνία, Βραζιλία και Ελβετία,  το 2011 κατέληξε  στην Σαντορίνη για να μείνει στο νησί που, όπως λέγεται από τους αθλητές, είναι ένα νησί “φτιαγμένο”  για freerunning!

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει με τρόπο καίριο και δυναμικό, εκδηλώσεις ανάλογου βεληνεκούς, ως κομμάτι του συνολικού στρατηγικού πλάνου προώθησης και προβολής των νησιών της. Το γεγονός ότι, όλο και πιο συχνά, νησιά  του Νοτίου Αιγαίου επιλέγονται ως τόποι μόνιμης διεξαγωγής διοργανώσεων διεθνούς και παγκόσμιου εμβέλειας , είναι η απτή απόδειξη της τεράστιας δυναμικής που διαθέτουν και που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επιδιώκει να αναδείξει σε βαθμό αντίστοιχο με τις ανεξάντλητες δυνατότητές και προοπτικές τους. 










Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :