Τρίτη, Μαΐου 30, 2017

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Νάξου στο ρόλο του “δασκάλου”.

Στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών σε κάθε Δημόσιο Ανεξάρτητο Ίδρυμα (ΔΑΙ), το 2ο Γυμνάσιο Νάξου κάλεσε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου για ενημερωτική-εκπαιδευτική και βιωματική επίσκεψη πάνω σε θέματα πυρασφάλειας, πυρόσβεσης και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
Ανταποκρινόμενη άμεσα, τη Δευτέρα 29 Μαΐου, η Υπηρεσία έστειλε στο σχολείο  εκπροσώπους της τους κύριους Νικόλαο Ζεύλη, Ιωάννη Βαλληνδρά και Βασίλειο Γούλα καθώς και....
ένα πλήρως εξοπλισμένο πυροσβεστικό όχημα.
Σε ένα πολύ ζεστό και φιλικό περιβάλλον, οι εκπαιδευόμενοι ( μαθητές και εκπαιδευτικοί) παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις χρήσιμες πληροφορίες που με σαφήνεια και απλότητα παρουσίασαν οι  πυροσβέστες. Θεαματικότερη όμως ήταν η άσκηση πυρόσβεσης που  στη συνέχεια πραγματοποίησαν οι καθηγητές, πάντα με την επίβλεψη και καθοδήγηση των ειδικών.  Τέλος, σύσσωμο το σχολείο συμμετείχε σε άσκηση εκκένωσης του κτιρίου αφού είχε πάρει όλες τις απαραίτητες οδηγίες  σχετικά με τις ενέργειες που απαιτείται να ακολουθήσουν σε περίπτωση σεισμού.
Ο σύλλογος των καθηγητών ευχαριστεί θερμά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου για τη συνεργασία και την ευαισθησία του, καθώς και την προθυμία του να παραβρεθεί και να μεταδώσει τις πολύτιμες  γνώσεις και την εμπειρία του σε μικρούς και μεγάλους  κάθε φορά που αυτό του έχει ζητηθεί.





Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :