Κυριακή, Μαΐου 14, 2017

Κάλεσμα Ε.Α.Κ.Π. σε μαζικές κινητοποιήσεις για τα προβλήματα του κλάδου

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η  Κ Ι Ν Η Σ Η Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω N
.               Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος                .
   ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙΚΑ
ΣΤΗΝ ΕΝΤΣΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑKH KINΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 17 ΤΟΥ ΜΑΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, επιτέλους έρχεται η « ανάπτυξη » που τόσο καιρό μας .....
υπόσχονταν η κυβέρνηση.
 Έρχεται μέσα από το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή για ψήφιση με:
ü  Περαιτέρω τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων.
ü  Νέα μείωση του αφορολόγητου.
ü  Κατάργηση της Κυριακής αργίας και μετατροπή των εργαζομένων σε σύγχρονους δούλους, δουλεύοντας από ήλιο σε ήλιο.
ü  Νέα σφαγή των κοινωνικών επιδομάτων και με νέους κόφτες στην υγεία, τα φάρμακα και στις ιατρικές εξετάσεις.
ü  Νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ κ.α., οι οποίες θα επιδεινώσουν περισσότερο τα εισοδήματά μας αφού θα αυξηθούν τα τιμολόγιά τους.
ü  Απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.
ü  Κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, για την διευκόλυνση των ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων.
 Όλα αυτά τα μέτρα, αφορούν και εμάς τους πυροσβέστες και μας επηρεάζουν άμεσα ως εργαζόμενους.
Σύμφωνα και με τα τελευταία δημοσιεύματα που αφορούν τα ειδικά μισθολόγια, αντιλαμβανόμαστε όλοι το μέγεθος των μειώσεων στους μισθούς που ετοιμάζουν.
Η πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στην Ζάκυνθο και τα όσα έγιναν εκεί, όσον αφορά την εμπλοκή συναδέλφων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του αερολιμένα Ζακύνθου, για την καταστολή της πυρκαγιάς, καθώς και τις συνθήκες που εργάστηκαν, δείχνουν το πώς σκέφτεται η Φυσική και Πολιτική ηγεσία να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις και τα κενά που υπάρχουν στο Π.Σ., τα οποία κενά μεγάλωσαν, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να στελεχώσει τις Π.Υ. και τα Π.Κ. των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων και εθνικών οδών, χωρίς προσλήψεις, αλλά από το υπάρχον προσωπικό του Π.Σ.
Στην προσπάθεια αυτή, βρέθηκαν δυστυχώς αρωγοί, πρόθυμοι υπηρεσιακοί παράγοντες και δημοσιογραφικά όργανα,  σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, με αφορμή την επίσκεψή της Ε.Α.Κ.Π. στην Κεφαλονιά και τα όσα καταγράφηκαν σε αυτήν την περιοδεία, για να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα  και αφήνοντας υπονοούμενα σε βάρος των πυροσβεστών όπως ότι: ( ακούστε το σχετικό ηχητικό ρεπορτάζ στο site της Ε.Α.Κ.Π. ).
ü  Οι πυροσβέστες και κυρίως οι συνάδελφοι των 750 ευρώ, δείχνουν αδιαφορία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, αφού τολμούν να αντιδρούν όντως ξεσπιτωμένοι, και εγκαταλελειμμένοι στην μοίρα τους, χωρίς καμία υποδομή και υποστήριξη,  στο γεγονός ότι καλούνται να  εργαστούν με έναν πεπαλαιωμένο και επικίνδυνο εξοπλισμό τις 120 ώρες από τις 168 που έχει η εβδομάδα, για να καλύψουν, με ένα 24ωρο την πυρασφάλεια των ιδιωτικών αεροδρομίων και ένα 24ωρο χαρακτηρισμένο ως επιφυλακή, την πυρασφάλεια της περιοχής όπου εδρεύουν.
ü  Οι πενταετής και οι μόνιμοι πυροσβέστες, γνώριζαν ότι μπαίνουν σε ένα Σώμα με συνεχείς μεταθέσεις και ότι θέλουν ο κάθε ένας να έχει απ έξω από το σπίτι του μία πυροσβεστική υπηρεσία, αποκρύβοντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία, μετά το 1996, προσλήφθηκαν με το καθεστώς του αμετάθετου και όλες αυτές οι μετακινήσεις και οι μεταθέσεις προέκυψαν από τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις που δημιούργησαν για να διαλύσουν τον κανονισμό μεταθέσεων, ο οποίος έγινε με τους αγώνες των  εργαζόμενων (τον αγώνα όσων αγωνίζονταν για το καλό όλων και δεν νοιάζονταν μόνο για την προσωπική τους καριέρα) με σκοπό να καλύπτουν ευκαιριακά και μόνο με συνεχή κινητικότητα τα κενά που θα δημιουργούνται από τέτοιου είδους πολιτικές.
ü   Κακώς διαμαρτύρονται που αναγκάζονται να εργάζονται σε υπηρεσίες που θυμίζουν τρώγλες, γιατί η χώρα ( δηλαδή το επιχειρηματικό κεφάλαιο ) βρίσκεται σε άσχημη δημοσιονομική κατάσταση και έχει ανάγκη για αναπτυξιακούς σκοπούς τα χρήματα που απαιτούνται, για την στοιχειώδη υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.
  Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι
  Έτσι μας θέλουν! Άβουλους, και υποταγμένους, χωρίς καμία αντίδραση απέναντι στην εργασιακή κόλαση που μας έχουν ετοιμάσει.
   Σε αυτό συνηγορούν τα δεκάδες μηνύματα που δέχονται καθημερινά τα στελέχη της Ε.Α.Κ.Π. και καταγράφονται από τις περιοδείες που είναι σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τις Κυκλάδες μέχρι το Ιόνιο, για σωρεία παραβιάσεων στον ωράριο και στις συνθήκες εργασίας. 
Οι πρόσφατες τροποποιήσεις του Κανονισμού Μεταθέσεων και η άμεση εφαρμογή αυτών των αντιδραστικών διατάξεων, για την διασφάλιση των κερδών των ιδιωτικών εταιριών, που ξεσπίτωσαν άρον άρον συναδέλφους δημιουργώντας σε αυτούς και στις οικογένειές τους τεράστια οικονομικά προβλήματα, δείχνει το μέλλον που ετοιμάζουν σε όλους τους υπαλλήλους του Π.Σ.
Η επικείμενη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Π.Σ. σύμφωνα με τον ν. 4249/2014, θα επιφέρει νέο ξεσπίτωμα για τους υπαλλήλους, από τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις Π.Υ. και Π.Κ., επιδεινώνοντας παράλληλα την πυρασφάλεια του δασικού πλούτου της χώρας, της ζωής και της περιουσίας του λαού.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
 Οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, όλα αυτά τα χρόνια, τηρούσαν σιγή ιχθύος, απέναντι στις επιθέσεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, και της σημερινής, στα δικαιώματα και στις ανάγκες του λαού. Έβαζαν και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη, στην υλοποίηση των σχεδιασμών των ντόπιων και ξένων «αφεντάδων».
Αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους από την ουσιαστική λύση και διεκδίκηση των προβλημάτων τους, καλλιεργούν την λογική του μικρότερου κακού, επιδιώκοντας την συναίνεση και την εργασιακή ειρήνη.
Έχουν τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση των εργαζομένων ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, οι πλειοψηφίες της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που αποτελούν τον πιο συνεπή σύμμαχο του Σ.Ε.Β. και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων.
Οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μας καλούν να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στην Αθήνα στις 17/05/2017 και ώρα 17:00 μ.μ. στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, αρκετές ώρες μετά από τις κινητοποιήσεις των άλλων εργαζομένων. Ενώ εδώ και καιρό ήταν γνωστές, λίγο – πολύ, οι επιπτώσεις των μέτρων που έρχονται, δεν έκαναν τίποτα για να οργανώσουν μια μαζική και αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, καλεί τους συναδέλφους να πιέσουν και να απαιτήσουν από τα προεδρεία των σωματείων τους, να οργανώσουν την μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση.
Βλέπουμε και νιώθουμε καθημερινά που μας οδηγεί αυτός ο δρόμος της απραξίας και της αδράνειας του καθ’ ενός μας, απέναντι στη ζωή που μας προσφέρουν διαχρονικά οι εκάστοτε «σωτήρες». Μια ζωή με ανεργία, αμορφωσιά, πείνα, εξαθλίωση και πολέμους για «να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ».
Το τσακισμένο παρόν που ζούμε σήμερα εμείς, προμηνύει ένα μαύρο και ματωμένο μέλλον για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας!!!
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, παλεύει όλα αυτά τα χρόνια, βάση των αρχών, των θέσεων και των προτάσεών της, για την ενότητα όλων των εργαζομένων μέσα στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, να συμμετέχουν μαζικά στην ένστολη διαμαρτυρία την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας στις 17 του Μάη, με το μπλοκ και το πλαίσιο αιτημάτων της Ε.Α.Κ.Π.
Δεν πρέπει να μείνουμε άλλο θεατές στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν και μας εξαφανίζουν.
Να δώσουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση και στους συνοδοιπόρους της.
 Τέρμα στην κοροϊδία και στις αυταπάτες.  Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία    
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :