Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2016

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Ιωάννη Μαργαρίτη στο έγγραφο της ΕΠΣ Κυκλάδων

Με αγανάκτηση αλλά και λύπη διάβασα την επιστολή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων, απευθυνόμενη στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο,  με την οποία, με κατηγορεί ευθέως ως υπεύθυνο της μη χρηματοδότησης των τελικών φάσεων των πρωταθλημάτων και υποστηρίζει ότι εξ’ αιτίας μου  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «έμεινε εκτεθειμένη, απέναντι στην ποδοσφαιρική οικογένεια των Κυκλάδων… και όλα αυτά για ανύπαρκτους κατ’ ουσία λόγους».
   Θεωρεί ο κ. Ερηναίος Φρέρης ανύπαρκτο λόγο την προσφυγή του συνδυασμού «Ώρα Ευθύνης για το κυκλαδικό ποδόσφαιρο» κατά του κύρους του Διοικητικού Συμβουλίου της.......
Ε.Π.Σ. Κυκλάδων;
    Και όπως ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή του, ήμουν σαφέστατος λέγοντας τους ότι δεν μπορεί η Περιφέρεια, την οποία εκπροσωπώ, να χρηματοδοτεί μία Ένωση, που είναι υπό αμφισβήτηση.
   Στις 13 Μαΐου 2016 εστάλη επιστολή προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπ’ όψιν του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Λεονταρίτη  και εμένα, απόσπασμα της απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου της Ε.Π.Σ.Κ για τη νομιμότητα της διοίκησης της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων. Επισημαίνω ότι η πλήρης απόφαση κοινοποιήθηκε στις 25 Μαΐου 2016.
   Ανακοινώνοντας, λοιπόν, την απόφαση, ζητούν να τους γνωρίσουμε τις προθέσεις μας για συνδιοργάνωση – χρηματοδότηση στη διεξαγωγή των τελικών φάσεων των πρωταθλημάτων υποδομής, που απ’ όσο αναφέρουν, η έναρξη τους προσδιοριζόταν το επόμενο Σαββατοκύριακο από τη σύνταξη του εγγράφου. Απορίας άξιον είναι, στελέχη του αθλητισμού με μακράν πείρα στο χώρο δεν γνωρίζουν ότι οι διαδικασίες της Περιφέρειας δεν είναι «αρπακόλλα» αλλά θα πρέπει να προηγηθεί της δράσης η απόφαση, η οποία θα πρέπει να κατατεθεί στην οικονομική επιτροπή 20 – 30 μέρες πριν την υλοποίηση για να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες (προσφορές, ανάρτηση, κ.λ.π.);
   Δεν γνωρίζω το λόγο που η Ε.Π.Σ. Κυκλάδων καλλιεργεί αρνητικό κλίμα προς το πρόσωπό μου και εν γένει προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσπαθεί να πείσει για έλλειψη ευαισθησίας  στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και στα σωματεία. Ευτυχώς που τα αθλητικά σωματεία (κάθε αθλήματος) των Κυκλάδων αλλά και όλης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν ενστερνίζονται  αυτή την άποψη γιατί γνωρίζουν ότι είμαστε «ανοικτοί» στις προτάσεις τους και πάντα πρόθυμοι να συμβάλλουμε στην υλοποίηση των δράσεων που προβάλλουν το αθλητικό ιδεώδες.
   Συνδράμουμε κάθε δράση που ενισχύει τον αθλητισμό, με αντικειμενικότητα. Με τη μέχρι τώρα πορεία μας έχουμε δείξει έμπρακτα ότι είμαστε ξεκομμένοι από κάθε είδους «πολιτικές» και το μόνο κριτήριο μας είναι η αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του.
  Εύχομαι στην Ε.Π.Σ. Κυκλάδων καλή επιτυχία στους στόχους της, να μην αμφισβητεί, ούτε στιγμή, τη στήριξή μας σε αυτήν και «κλείνοντας» να χρησιμοποιήσω μια φράση από έγγραφο της, με το οποίο ευχαριστεί τον κ. Χατζημάρκο, τον κ. Λεονταρίτη και τον κ. Δαδάο για την προσπάθειά τους να χρηματοδοτηθούν οι αγώνες των τελικών φάσεων των πρωταθλημάτων υποδομής, «το ποδόσφαιρο ενώνει τα νησιά μας και σίγουρα τους κατοίκους τους».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού

Ιωάννης Μαργαρίτης


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :