Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2016

Ανταρσία στην Πάρο … λόγω ΕΚΑΒ


Το ασθενοφόρο «μονάδα» του ΕΚΑΒ που διαθέτει εδώ και λίγο καιρό η Πάρος το οποίο είναι ιατρικά εξοπλισμένο ώστε να εκτελεί διακομιδές σε σοβαρά περιστατικά, ήταν έτοιμο σήμερα το μεσημέρι 16 -6 να αναχωρήσει με πλοίο της γραμμής με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες άλλου νησιού αφήνοντας έτσι την Πάρο ακάλυπτη υγειονομικά σε περίοδο αυξημένων αναγκών διακομιδής.
Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του.....
Δημάρχου Πάρου ο οποίος μετέβη στο λιμάνι της Παροικίας την ώρα που το ασθενοφόρο ήταν έτοιμο να εισέλθει στο πλοίο, αφαιρέθηκαν τα κλειδιά του οχήματος και έτσι το ασθενοφόρο «μονάδα» ακινητοποιήθηκε παραμένοντας τελικά στο λιμάνι της Πάρου.

Ο Δήμαρχος Πάρου επικοινώνησε με τους αρμόδιους φορείς για το ζήτημα και συγκεκριμένα με βουλευτές του νομού, τον διοικητή του ΕΚΑΒ και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες εκθέτοντας τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται οι κάτοικοι και οι πολυπληθείς επισκέπτες της Πάρου μέσα στην τουριστική σεζόν που οι ανάγκες διακομιδής με ασθενοφόρο αυξάνονται κατακόρυφα όπως η εμπειρία έχει δείξει.

Αν σκεφτεί κανείς ότι το έτερο ασθενοφόρο της Πάρου, το οποίο δεν φέρει ιατρικό εξοπλισμό ανάλογο με το ασθενοφόρο «μονάδα» τελεί υποστελεχωμένο και με κενές βάρδιες, όλοι μπορούν να φανταστούν την αγωνία και την εύλογη ανησυχία κατοίκων και επισκεπτών μπροστά στο ενδεχόμενο αυξημένων αναγκών διακομιδής του καλοκαιρού.

Ας ελπίσουμε ότι η δυναμική προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Πάρου και η πράξη του να αφαιρέσει τα κλειδιά του ασθενοφόρου «μονάδα» να γίνει αφορμή διαλόγου με τους φορείς που ευθύνονται για την άστοχη, αδικαιολόγητη και ομολογουμένως επικίνδυνη απόφαση που αφήνει την Πάρο ακάλυπτη από ένα σύγχρονο ασθενοφόρο.

Αν αναλογιστεί κανείς επίσης τα προβλήματα της δημόσιας – δωρεάν περίθαλψης στο νησί η ανωτέρω απόφαση αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στο ζήτημα της υγείας κατοίκων και επισκεπτών σε ένα από τα δημοφιλέστερα και πολυπληθέστερα το καλοκαίρι ελληνικά νησιά.
 http://parianostypos.gr/index.php/paros-antiparos/paros-antiparos-koinonia/item/19876-antarsia-stin-paro-logo-ekav#sthash.B7nvKc5W.dpuf
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :