Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

Την ενεργοποίηση της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε προκάλεσε η επιστολή του Σωματείου Εστίασης Νάξου για τη φοροκάρτα

Την άμεση ενεργοποίηση της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε προκάλεσε η επιστολή του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «ΝΑΞΟΣ-ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» σχετικά με την φοροκάρτα που δημοσιεύθηκε Πανελλαδικά στα Μέσα Ενημέρωσης και στα Σωματεία των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε όλη την επικράτεια.
Έτσι λοιπόν την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος προκειμένου να να σταματήσουν οι κατασχέσεις λογαριασμών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών για οφειλές προς τα.....
ασφαλιστικά ταμεία και να μην επεκταθεί η χρήση πλαστικού χρήματος χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση αφενός των υψηλών χρεώσεων των τραπεζών και την πρόβλεψη ακατάσχετου λογαριασμού της επιχείρησης.
     Σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει ότι «τις τελευταίες ημέρες, στο περιθώριο των δύσκολων διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για το πέμπτο κατά σειρά πακέτο προαπαιτούμενων από τον Ιούλιο 2015 και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας εκτυλίσσεται το νέο δράμα της ελληνικής κοινωνίας και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Όπως θα γνωρίζετε, από τη Δευτέρα 07 Δεκεμβρίου 2015 τέθηκε ξανά σε εφαρμογή η ρύθμιση του Ν. 4172/2013,- που ανεστάλη λόγω εφαρμογής capital controls- η οποία προβλέπει την κατάσχεση των λογαριασμών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από το ΚΕΑΟ για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό σημαίνει ότι οι περίπου 200,000 σημερινοί οφειλέτες και οι οικογένειές τους, θα βρίσκονται συνεχώς υπό την απειλή της κατάσχεσης. Τούτο συμβαίνει ενώ ήδη τέθηκε σε εφαρμογή η αναστολή της ευεργετικής ρύθμισης των 100 δόσεων για πληθώρα συμπολιτών, σε μια περίοδο που τα ιδιωτικά χρέη προς το δημόσιο αγγίζουν σωρευτικά τα 100 δις.
    Σε ό,τι αφορά τη πλήρη επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος η ΓΣΕΒΕΕ υπογραμμίζει ότι με αλλεπάλληλες επιστολές μας προς τη Διοίκηση, τα αρμόδια Υπουργεία και τα εποπτικά όργανα των πιστωτικών ιδρυμάτων έχουμε υπογραμμίσει από το καλοκαίρι του 2015 την ανάγκη να υπάρχει μια περίοδος προσαρμογής των επιχειρήσεων στη νέα πραγματικότητα που επιβλήθηκε από την ιδιάζουσα κατάσταση εφαρμογής των κεφαλαιακών περιορισμών και έχουμε προτείνει την καθιέρωση ενός ακατάσχετου λογαριασμού συνδεδεμένου με το τερματικό μηχάνημα καρτών POS. Επίσης, πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις στις χρεώσεις των τραπεζών ώστε να προσαρμοστούν με τον κανονισμό EE 2015/751 σχετικά με τις διατραπεζικές προμήθειες για συναλλαγές με κάρτες.»
Το Δ.Σ


Διαβάστε όλη την επιστολή του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «ΝΑΞΟΣ-ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» στο http://naxosfan.blogspot.gr/2015/12/blog-post_85.html

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :