Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από τον Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο

Διαπλέοντες το πέλαγος της αγάπης και της ευσπλαχνίας του Θεού, φτάσαμε και πάλι ενώπιον της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και της υποδοχής της νέας χρονιάς 2016.
            Κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες, όπου κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα του στην πατρίδα μας αλλά και στις περισσότερες γωνιές του πλανήτη, θα δει πως οι άνθρωποι κάνουν ένα σωρό στολισμούς και προετοιμασίες για την μεγάλη αυτή εορτή. Τη φετινή χρονιά όμως, η ανθρωπότητα θα εορτάσει κάτω από......
τη σκιά ενός φριχτού πολέμου, ο οποίος μαίνεται στη Μέση Ανατολή και έχει οδηγήσει πολλούς συνανθρώπους μας στο θάνατο και ακόμη περισσότερους στην προσφυγιά. Καθημερινά οι εικόνες που αναμεταδίδονται μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποτυπώνουν την τραγικότητα της κατάστασης, η οποία έχει αρχίσει να ξεπερνά τα στενά γεωγραφικά όρια της Συρίας και των γύρω περιοχών και μέσω των ποικίλων τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως οι πρόσφατες που συγκλόνισαν το Παρίσι, έχει ήδη αγγίξει την καρδιά της Ευρώπης. Παράλληλα μέσα σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και το μεγάλο πρόβλημα από το τεράστιο μεταναστευτικό ρεύμα, που ιδιαίτερα δοκιμάζει τα γειτονικά σε εμάς νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προς τα οποία καταφεύγουν απελπισμένοι άνθρωποι, μέσα σε μια ύστατη προσπάθεια άτακτης διαφυγής από την φρίκη του πολέμου και την σκληρότητα του βίαιου θανάτου. Δυστυχώς έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας, οι εικόνες από τις εκατοντάδες των πνιγμένων συνανθρώπων μας και από τα άψυχα κορμάκια παιδιών και βρεφών, που αποτελούν τα αθώα θύματα στον βωμό των συμφερόντων των ισχυρών της γης, που κυνικά διαχειρίζονται τις τύχες των ανθρώπων, καθώς και οι φρικτές εκτελέσεις ανθρώπων, εν ονόματι ενός ακατανόητου καί ασύλληπτα ἀπάνθρωπου θρησκευτικού φανατισμού.
            Σε ένα τέτοιο κόσμο έρχεται ξανά ο Σωτήρας Χριστός και όπως και τότε στη Βηθλεέμ, έτσι και σήμερα αναζητά τόπο για να γεννηθεί, να σπαργανωθεί και να προσφέρει απλόχερα τα δώρα της αγάπης Του. Έρχεται και ζητά τις καρδιές μας να γίνουν η φάτνη Του, για να τις γεμίσει με την αγάπη Του και να πάρει από αυτές κάθε ίχνος μισσαλοδοξίας, φανατισμού και αποστροφής του ανθρωπίνου προσώπου και να φέρει επιτέλους το ζητούμενο για κάθε νοήμονα και σώφρονα άνθρωπο, την «επί γης ειρήνη» και κυρίως την σωτηρία των ψυχών μας.
            Εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, τα φετινά Χριστούγεννα να μην αποτελέσουν απλώς μια ακόμη εορτή για την ανθρωπότητα αλλά κυρίως ένα γεγονός βιούμενο, το οποίο θα καταστείλει τα όπλα της βίας και θα ενώσει τους ανθρώπους κάτω από την σκέπη του ενός και μοναδικού Θεού. Παράλληλα ο Τεχθείς Ιησούς εύχομαι να ευλογεί τις οικογένειες των συντελεστών της εκδόσεως της ηλεκτρονικής σας σελίδας, καθώς και τις οικογένειες όλων των αναγνωστών σας και να κατευθύνει με την  αγάπη Του τις ζωές όλων των ανθρωπων χαρίζοντάς μας τη νέα χρονιά 2016 ανέφελη, ειρηνική, πλούσια σε πνευματικούς καρπούς και πλημμυρισμένη από την Θεία Χάρη και την σωτήρια ευλογία Του.


Καλά Χριστούγεννα
καί εὐλογημένο τό νέο ἔτος 2016
Ο ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :