Σάββατο, Απριλίου 18, 2015

Τα περίφημα «Χαρτόκουτα» στη πλατεία Παροικίας Πάρου Μαντώ Μαυρογένους (Φωτό + Βίντεο)

Από σήμερα, την κεντρική πλατεία της Παροικίας θα κοσμεί το γλυπτό «Χαρτόκουτα» του διακεκριμένου καλλιτέχνη Ανδρέα Λώλη.
Το Σάββατο 18 Απριλίου, έγινε η μεταφορά και τοποθέτηση του γλυπτού στο χώρο της πλατείας υπό την επιμέλεια και επίβλεψη του ίδιου του γλύπτη ο οποίος παραβρέθηκε στη διαδικασία και στα εγκαίνια της γλυπτικής εγκατάστασης του έργου του στον αστικό χώρο για τον.....
οποίο ήταν προορισμένο.

Είναι γνωστό ότι το γλυπτό «Χαρτόκουτα», ένα έργο με υψηλό σύγχρονο συμβολισμό, είχε φιλοτεχνηθεί τέσσερα χρόνια πριν στο πλαίσιο του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής «Παρία Λίθος» μαζί με άλλα σπουδαία έργα, ωστόσο παρέμενε για όλα αυτά τα χρόνια εγκαταλειμμένο σε υπαίθριο χώρο στο Μαράθι.

Ο κ. Λώλης, έργα του οποίου κοσμούν σημεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, δήλωσε ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα της τοποθέτησης του γλυπτού του στην πλατεία της Παροικίας δηλώνοντας παράλληλα ευχαριστημένος με το γεγονός ότι γλυπτό του θα κοσμεί πλέον την Πάρο «το νησί του μαρμάρου». Στιγμιότυπα από την τοποθέτηση του γλυπτού καθώς και δηλώσεις του κ. Λώλη, του Δημάρχου Πάρου, του Προέδρου και Αντιπροέδρου της ΚΔΕΠΑΠ, κατέγραψε η κάμερα του psts.gr, και σας τα μεταφέρει.



Περισσότερα στο....
http://parianostypos.gr/index.php/paros-antiparos/paros-antiparos-koinonia/item/15350-ta-perifima-xartokouta-sti-plateia-paroikias-parou-manto-mavrogenous
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :