Δευτέρα, Απριλίου 20, 2015

Αθλητικοί αγώνες στη μνήμη του Νικολάου Στέλλα στη Μάρπησσα της Πάρου

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου στη Μάρπησσα, αθλητικοί αγώνες ποδηλασίας και τρεξίματος με την ονομασία «Άθλος Νικολάου Στέλλα» οι οποίοι και διοργανώθηκαν ως εκδήλωση μνήμης και τιμής στον παριανό αγωνιστή της κατοχικής περιόδου.
Στην όμορφη αυτή εκδήλωση με το ειδικό συμβολικό βάρος, συμμετείχαν 48 ποδηλάτες και 66 δρομείς ενώ πολλές από τις συμμετοχές ήταν και από ......
εκτός Πάρου αθλητές.

Στην εκδήλωση αυτή που συνδιοργανώθηκε από την Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας, τον Ποδηλατικό Όμιλο Πάρου, το Σύλλογο Γυναικών Μάρπησσας, τον Α.Μ.Ε.Σ Μαρπησσαικό και την συμβολή της ΚΔΕΠΑΠ, η εκκίνηση δόθηκε από την πλατεία παπά – Γιώργη Στάμενα.

Οι διαδρομές που ακολούθησαν οι αθλητές ήταν σηματοδοτημένες και αρκετά δύσκολες, μήκους 5 χιλιομέτρων στο τρέξιμο και 18 χιλιομέτρων στην ποδηλασία, διήλθαν από μονοπάτια και χωματόδρομους και πέρασαν από τα χωριά Μάρπησσα – Μάρμαρα – Πρόδρομος – Λογαράς – Πίσω Λιβάδι.
Το δίαθλο «Άθλος Νικολάου Στέλλα» το οποίο διεξήχθη στα μέρη όπου έζησε, έδρασε και θανατώθηκε μαρτυρικά ο σπουδαιότερος ήρωας της γερμανικής κατοχής στην Πάρο, ικανοποίησε αθλητές και θεατές.
Μετά το πέρας των αγώνων στους αθλητές απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και κύπελλα ενώ οι ίδιοι δήλωσαν ευχαριστημένοι από την διοργάνωση και την φιλοξενία τους στην Πάρο. Πλούσια εδέσματα από τις εθελόντριες του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας προσφέρθηκαν στον κόσμο και στους συμμετέχοντες ενώ στη διάρκεια των αγώνων η Ε.Ο.Δ – Παράρτημα Κυκλάδων φρόντιζε για την ασφάλεια των αθλητών που έλαβαν μέρος.
Η αθλητική εκδήλωση «Άθλος Νικολάου Στέλλα» σημείωσε μεγάλη επιτυχία, έγινε με την παρουσία πλήθους θεατών και πάνω απ΄όλα σε ανάμνηση του ηρωικού άθλου ενός μεγάλου παριανού αγωνιστή.

parianostypos.gr/index.php/paros-antiparos/paros-antiparos-koinonia/item/15360-athlitikoi-agones-sti-mnimi-tou-nikolaou-stella-sti-marpissa#sthash.a49Rut0x.dpuf
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :