Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2014

TO ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 31/12


Ένας νέος «μαραθώνιος» μας περιμένει σε λίγες ώρες...
Στην αφετηρία του 2015 θα βρεθούμε ως Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων…
Στην «πρώτη γραμμή», Νάξος, Κουφονήσι, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά…
Και πρέπει η καινούργια χρονιά να μας βρει πανέτοιμους…
Διοικούντες και διοικούμενοι επιβάλλεται να αναδιπλωθούμε και να επιδιώξουμε - αφού, αναντίρρητα, τα νησιά μας διαθέτουν τα αντικειμενικά προσόντα - να διεκδικήσουμε το μέλλον μας, με μεγάλες και πολλές πιθανότητες και αξιώσεις, να το κερδίσουμε!
Μπορεί να μας έχουν κλέψει την ελπίδα. Μπορεί να μας έχουν καταδικάσει να μην έχουμε δικαίωμα στο «αύριο». Μπορεί να έχουμε κουραστεί. Μπορεί να έχουμε γονατίσει, όμως το κεφάλι δεν το έχουμε σκύψει. Μπορούμε! Τούτο θα καταστεί δυνατόν μόνον εάν δώσουμε «σάρκα και οστά» στα απαραίτητα εκείνα έργα υποδομής που τα νησιά μας χρειάζονται ώστε το «αύριο» που θα τους ξημερώσει να είναι καλύτερο από το «χτες» που τα «πλήγωσε» και το σήμερα που τα «πονά»…
Τις «ανάγκες» των νησιών μας τις έχουμε «χαρτογραφήσει» προ πολλού. Οι λύσεις στα γνωστά σε όλους μας προβλήματα (ελλείψεις, ανεπάρκειες, στρεβλώσεις, ακαταλληλότητες κ.λπ.) υπάρχουν. Τις έχουμε «χαρτογραφήσει» (σταχυολογήσει) και αυτές. Η υλοποίησή τους απομένει. Πράγμα όχι εύκολο με .......
δεδομένη την οικονομική δυσκαμψία που ταλανίζει την χώρα. Όμως, δεν είναι ανέφικτες οι ενδεικνυόμενες λύσεις. Αυτό που επιβάλλεται να κάνουμε είναι να τις διεκδικήσουμε με σθένος.
Τα νησιά μας χρόνια τώρα ταλανίζονται από προβλήματα μικρά και μεγάλα. Προβλήματα όμως, που ουδέποτε κάναμε κάτι για να «απαντηθούν». Και αναφέρομαι σε εμάς, διότι εμείς με τις επιλογές μας συντηρούμε αυτά τα προβλήματα.
Στο κατώφλι τού 2015, όλοι εμείς οι κάτοικοι της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων πρέπει να βάλουμε στόχους - και να μη τους χάσουμε μέσα στους επόμενους πρώτους κρίσιμους μήνες τους στόχους αυτούς από τα μάτια μας.
KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ www.kykladiki.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :