Παρασκευή, Οκτωβρίου 31, 2014

NYT: Η τόνωση του Real Estate στα ελληνικά νησιά και το παράδειγμα της Νάξου

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times επισημαίνει πως το ενδιαφέρον των ξένων για αγορά ακινήτου στην Ελλάδα είναι αυξημένο. Η πολυτελής βίλα και η πενταετής άδεια παραμονής
"Κυνηγώντας σπίτια στη Νάξο" είναι ο τίτλος του δημοσιεύματoς στην ενότητα Real Estate των News York Times, όπου γίνεται εκτενής αναφορά για την τόνωση της.... αγοράς ακινήτων στο ελληνικό νησί και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, κυρίως λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος αγοραστών από το εξωτερικό.
Μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα, ο ιδιοκτήτης του Mobilia Real Estate, Patrick Tkatschenko, κάνει λόγο για "ανανεωμένο ενδιαφέρον" από πλευράς ξένων αγοραστών που θέλουν να αποκτήσουν μια εξοχική κατοικία σε κάποιο ελληνικό νησί ή σε κάποια από τις "πολυτελείς" γειτονιές της Αθήνας.
Σύμφωνα με τον κ. Tkatschenko, αυτός είναι και ο λόγος που για πρώτη φορά φέτος οι τιμές δεν πέφτουν τόσο πολύ όσο τα προηγούμενα χρόνια.
Το δημοσίευμα φιλοξενεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από μία εντυπωσιακή βίλα, κτισμένη μέσα σε μια έκταση 1,36 στρεμμάτων, με θέα στην διαβόητη παραλία της Πλάκας.
 
Το συγκεκριμένο ακίνητο, κατασκευής 2004, είναι γνωστό ως tower villa (βίλα - πύργος), καθώς θυμίζει τους πύργους που έφτιαξαν οι Βενετοί στο νησί πριν από 300 χρόνια.
Περιλαμβάνει επτά υπνοδωμάτια, ξενώνα, οκτώ μπάνια και τέσσερις κουζίνες και πωλείται όπως είναι επιπλωμένο.
 
Ο κ. Μανώλης Λαγογιάννης από το μεσιτικό γραφείο Veronis που αναλαμβάνει την πώληση πολυτελών κατοικιών στη Νάξο, σημειώνει μιλώντας στην εφημερίδα πως τα τελευταία δύο χρόνια η αγορά ακινήτου στο νησί ολοένα και βελτιώνεται, καταγράφοντας μια αύξηση στις πωλήσεις της τάξης του 30-40%, σε σχέση με την περίοδο 2009 -12, η οποία μάλιστα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τα γειτονικά νησιά.
 
Το προφίλ του αγοραστή
Σύμφωνα με τον κ. Λαγογιάννη οι υποψήφιοι αγοραστές συνήθως ψάχνουν σπίτια από 750 έως 1300 τετραγωνικά πόδια σε καλό σημείο με θέα και διαθέτουν από 150.000 έως 250.000 ευρώ.
Οι τυπικοί ξένοι αγοραστές αναζητούν σπίτια παραθαλάσσια ή με θέα στη θάλασσα κι επιλέγουν την Ελλάδα λόγω του καλού καιρού, του ελκυστικού τρόπου ζωής και την αγάπη τους για τη χώρα, λέει από πλευράς του ο Μανώλης Ζερβός, από το μεσιτικό γραφείο της Ρόδου Engel & Völkers Rhodes.
Πενταετής άδεια παραμονής στην Ελλάδα
Οι New York Times επισημαίνουν το γεγονός πως οι πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που αγοράζουν ακίνητο στην Ελλάδα, αξίας από 250.000 ευρώ και πάνω, μπορούν να εκδώσουν ειδική πενταετή άδεια παραμονής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ένα μέτρο που καθώς φαίνεται έχει ήδη τονώσει την αγορά, η οποία είχε πέσει σε "χειμερία νάρκη" για πολλά χρόνια εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης που έπληξε βαθύτατα τη χώρα.
 
 
Πηγή: New York Times
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΑΞΟΣ ΠΑΝΤΩΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. Π.Χ.ΑΠΟ ΤΗ Χ.Ε.ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗ ΝΑΞΟ 59 ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΞΟ 379 ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.