Πέμπτη, Οκτωβρίου 23, 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ «LIDL& ΕΑΣ - DENNENNAALD»

Την Πέμπτη 02.10.2014, λάβαμε γνώση της απόφασης αδειοδότησης των πολυεθνικών «LIDL» καθώς και της «ΕΑΣ - DENNENNAALD».
Ταυτόχρονα μας έγινε γνωστή η δήλωση του  Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Σπύρου Σπυρίδωνος, ο οποίος «συνέστησε» στους έχοντες έννομο συμφέρον (καθώς έννομο συμφέρον έχει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων) και όχι ο Εμπορικός Σύλλογος Νάξου) να......
προσφύγουν στα αρμόδια όργανα κατά της απόφασης την οποία εξέδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου…
Είναι προφανές και γνωστό, ότι στη χώρα μας τα περισσότερα κατοχυρωμένα Συνταγματικά δικαιώματα προσβάλλονται καθημερινά. Παρ’ όλα αυτά πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει τις, ιδιαίτερης βαρύτητας, ελευθερίες μας,  οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας, και ιδιαίτερα της βαλλόμενης πανταχόθεν νησιωτικής μας ταυτότητας.
Έως και τη δημοσιοποίηση της αποφάσεως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είχαμε αποστείλει, ως οφείλαμε εκ του ρόλου μας και σκοπού μας, υπόμνημα στο οποίο αναφέραμε τους, νόμιμους λόγους για τους οποίους ΔΕΝ πρέπει να δοθεί η άδεια στις εν λόγω πολυεθνικές.
Όπως μας γνωστοποιήθηκε από τη νομική υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, δεν λήφθηκε υπόψη της Διοίκησης το Υπόμνημα μας. 
Συνεχίζοντας την προσπάθεια προάσπισης των συμφερόντων εμπόρων και κατοίκων του νησιού μας, θα προχωρήσουμε στα νόμιμα και δέοντα με σκοπό την προστασία τόσο της ήπιας επιχειρηματικότητας στο νησί μας όσο και της ιδιαιτερότητας του πλαισίου που αυτή αναπτύσσεται.
       Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΣΤΡΑΤΟΥΡΗΣ                                                             ΣΤYΛΙΑΝΟΣ  ΚΟΡΡΕΣ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :