Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 12, 2014

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ! 240 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΥΡΟΥ,ΤΗΝΟΥ,ΜΥΚΟΝΟΥ,ΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑΞΟΥ"

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης παρευρέθηκε χθες, Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, στην εκδήλωση για την υπογραφή του έργου «Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα» και δήλωσε τα εξής:
«Αισθάνομαι πραγματικά τυχερός, τόσο ως.....
μέλος της Κυβέρνησης αλλά και ως βουλευτής Κυκλάδων, που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην παρουσίαση και υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου υποδομής στην ιστορία του Νομού Κυκλάδων.

Για πρώτη φορά ύστερα από 20 χρόνια στασιμότητας, ξεκινούν οι εργασίες για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων. Επιτέλους το όνειρο γίνεται πραγματικότητα.

Σήμερα επιβεβαιώνεται έμπρακτα, με την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες προχωράει μπροστά, προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και στην ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών της Σύρου, της Πάρου, της Τήνου, της Μυκόνου και της Νάξου ολοκληρώνεται και τίθεται σε λειτουργία μέσα στο 2016. Η συνολική δαπάνη του έργου έχει εκτιμηθεί στα 240 εκατομμύρια ευρώ. Η ηλεκτρική ζεύξη των μεγάλων Κυκλαδίτικων νησιών με το ηπειρωτικό διασυνδεδεμένο σύστημα είναι ένα φιλικό στο περιβάλλον έργο που προσφέρει τεράστια οφέλη για όλους τους κατοίκους των περιοχών.
Πέρα από την άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου, εξασφαλίζεται οριστικά η σταθερή και ομαλή ηλεκτροδότηση των νησιών, αλλά και ενισχύονται σημαντικά οι τοπικές οικονομίες και η τουριστική τους ανάπτυξη, αφού ποτέ πια τα νησιά αυτά, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά τους, δεν θα απειληθούν - όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν - από διακοπή ρεύματος.

Και κάτι ακόμη εξίσου σημαντικό, με  την ολοκλήρωση του έργου, 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως θα εξοικονομούνται μέσα από τους λογαριασμούς τους της ΔΕΗ για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Στη συνέχεια σειρά έχει η υλοποίηση της διασύνδεσης της Κρήτης, που θα αποφέρει επιπλέον εξοικονόμηση άλλων 400 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Όλα αυτά αποδεικνύουν στην πράξη, ότι όταν υπάρχει θέληση και πολιτική βούληση ξεπερνώνται όλα τα εμπόδια. Όπως ακριβώς, δηλαδή, έγινε και στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής, όπου η πολιτική του ηγεσία, ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου, η ΑΔΜΗΕ και όλα τα στελέχη εργάστηκαν μεθοδικά και ολοκλήρωσαν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Κυρίες και κύριοι,

Είμαι πεπεισμένος, ότι αυτός ο ευλογημένος τόπος, τα νησιά του αρχιπελάγους μας που είναι σήμερα στο επίκεντρο της κυβέρνησης, παρά τις αντιξοότητες, θα πάνε ακόμα πιο μπροστά. Σήμερα παίρνουν αυτό που τους αξίζει, ένα έργο που περνάει τις Κυκλάδες σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας!!!»



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :