Τρίτη, Ιουλίου 31, 2012

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” του ΣΦΝ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τριήμερες εκδηλώσεις της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου για το Νικηφόρο Βρεττάκο και το ποιητικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Γιώργου-Αλέξανδρου Μαγκάκη, στις οποίες παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Γκούφας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Ιάκ.Προμπονάς, ο υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βλασερός, ο πρώην Ευρωβουλευτής κ. Γιάννης Θεωνάς, ο Δήμαρχος Νάξου κ. Μανώλης Μαργαρίτης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αντώνης Μανιός και
 Πρωτονοτάριος, ο Πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κ. Ιάκωβος Ναυπλιώτης-Σαραντινός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημ.Μανιός, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Κόκκοτας Βασίλης και Νικόλας Βασιλάκης κα...........ι εκπρόσωποι φορέων Νάξου.
Οι ομιλητές της εκδήλωσης, Κώστας Βρεττάκος, γιος του ποιητή, Κατερίνα Καμπανέλλη, κόρη του μεγάλου δραματουργού, ο βραβευμένος με το βραβείο ποίησης  της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνης Φωστιέρης, ο διαπρεπής Νομικός κ. Αντώνης Βγόντζας, ο καθηγητής φιλόλογος κ. Αντώνης Τζιώτης και ο Γιώργος Ανωμερίτης, σκιαγράφησαν με πληρότητα την προσωπικότητα και το έργο των τιμώμενων.
Οι εκδηλώσεις λογοτεχνίας και ποίησης που γίνονται ετησίως από τη Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου και έχουν καθιερωθεί ως το κύριο λογοτεχνικό γεγονός του νησιού, αποτελούν το επιστέγασμα της χειμερινής δουλειάς για μεγάλους και παιδιά, που γίνεται στο Φιλώτι.
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την προβολή ταινιών (Μονόγραμμα του Γιώργου Σγουράκη για Καμπανέλλη και Μαγκάκη), Στέλλα και μουσική σε στίχους Καμπανέλλη.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :