Πέμπτη, Ιουλίου 19, 2012

Δεσμεύεται ο Δήμος Νάξου ότι θα κυνηγήσει νομικά όσους κακοποιούν ζώα

Με τον αντιδήμαρχο Νάξου, Στέλιο Ζούλη, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων επικοινώνησε σήμερα το πρωί το www.zoosos.gr με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με το πώς συμπεριφέρονται οι ντόπιοι στα ζωντανά τους.
Ο κ. Ζούλης δήλωσε εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος στο θέμα της κακοποίησης των ζώων είτε αυτά είναι σκυλιά και γατιά, είτε άλογα, αγελάδες και γαϊδούρια και δήλωσε αποφασισμένος και να οδηγήσει τους δράστες εγκληματικών πράξεων στη...........
δικαιοσύνη (για παραδειγματισμό των μεγαλύτερων) αλλά και να προωθήσει ένα πρόγραμμα στα σχολεία του νησιού, το οποίο θα στοχεύει στην καλλιέργεια της φιλοζωικής κουλτούρας στα παιδιά (για εκπαίδευση των νεότερων).
Ρωτήσαμε τον κ. Ζούλη τι σκοπεύει να κάνει η δημοτική αρχή με αφορμή την εκτέλεση ενός σκυλιού στις 7 Ιουλίου 2012 στην περιοχή Παπατρέχος και αν θα καταγγείλει και ο Δήμος Νάξου το έγκλημα.
Ο αντιδήμαρχος εξήγησε στο www.zoosos.gr, ότι η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει ή αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα και εκείνη θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.
Πάντως τόνισε, ότι αν ο Δήμος Νάξου δεν προχωρήσει και εκείνος σε καταγγελία του συμβάντος, όπως έκανε και η Φιλοζωική Νάξου, τότε ο ίδιος προσωπικά το αργότερο μέχρι την προσεχή Τετάρτη θα κάνει την καταγγελία.
Το www.zoosos.gr εξήγησε στον αντιδήμαρχο, ότι τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων διώκονται αυτεπάγγελτα, γι’ αυτό και δεν είναι απαραίτητη η μήνυση, αφού το σχετικό παράβολο στοιχίζει και 100 ευρώ.
Έκπληκτος ο κ. Ζούλης άκουσε αυτά, που του είπαμε, γιατί όταν στις 7 Ιουλίου είχε πάει στο Αστυνομικό Τμήμα για την καταγγελία – όπως μας εξήγησε - οι αστυνομικοί τον πληροφόρησαν, ότι έπρεπε, να καταθέσει μήνυση!
Ρωτήσαμε τον κ. Ζούλη αν θα συνδράμει ο Δήμος Νάξου (ως οφείλει άλλωστε βάσει του νόμου 4039/2012), ώστε το φαινόμενο με τα βαρελόσκυλα στο νησί να εξαλειφθεί, αφού – όπως έχει γίνει γνωστό – η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά το πλήθος των σχετικών δημοσιευμάτων έχει αποφασίσει, να κινήσει τις διαδικασίες κατά των ιδιοκτητών, που κακοποιούν έτσι τα ζώα τους.
Ο κ. Ζούλης μας εξήγησε, ότι δεν έχει καμιά ενημέρωση για τα βαρελόσκυλα, που εξαφανίστηκαν από την παραλία της Πλάκας μετά την παρατήρηση, που έκανε, στον ιδιοκτήτη τους τουρίστρια από την Γερμανία. Δεσμευτήκαμε, ότι θα του στείλουμε το σχετικό υλικό, για να πληροφορηθεί το συμβάν και το κάναμε.
Μάλιστα του εξηγήσαμε, ότι μπορεί, να ζητήσει τη συνδρομή της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, ώστε από τον Σεπτέμβριο να γίνουν και στη Νάξο – όπως έχει γίνει στο παρελθόν στις Μικρές Κυκλάδες, στη Χίο, στην Κρήτη – μαθήματα φιλοζωίας στα σχολεία.
Ο κ. Ζούλης μας άκουσε προσεχτικά μας ευχαρίστησε για τις πληροφορίες και δεσμεύτηκε, ότι πλέον η δημοτική αρχή θα αντιμετωπίζει την κακοποίηση των ζώων με την σοβαρότητα, που αρμόζει στη διαχείριση κάθε εγκληματικής πράξης. Ας ελπίσουμε, ότι όλα αυτά δεν θα μείνουν μόνο ωραία λόγια!
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

7 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...
ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΗΘΕΛΑ ΝΑ 'ΞΕΡΑ... ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΥΠΩΣΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ??

Ανώνυμος είπε...

TO ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΤΑΞΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ,ΞΕΧΝΟΥΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΖΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ,ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑ ΡΟΥΣΦΕΤΟ-ΔΗΜΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ(ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΞΕΝΑΚΕΝΑ , ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΚΑΙ ΑΛΛΑ ..ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΕΙ Η ΚΛΥΚΑ.ΘΑ ΞΑΝΑΤΥΧΕΙ ΜΑΝΟΛΑΚΙ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ !!! ΧΑΧΑΧΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΧΑ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΖΩΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΑΘΕΤΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΓΥΑΛΙΑ. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΛΕΦΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟΠΑΝΩ

Ανώνυμος είπε...

τώρα τυφλέ 11.15 είναι οι μορφωμένοι και πολιτισμένοι στα πράγματα (τύπου πολυκρέτη) και είναι τόσο μορφωμένοι και πετυχημένοι που τακτοποιήσανε τους ανθρώπους και τώρα ασχολούνται με τα ζώα . ΤΈΤΟΙΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.... Σύγκρινε προηγούμενε εξυπνάκια το λογο και την έκφραση του Μαράκη με το μορφωμένο Μαργαρίτη. Εκείνο πια το αστέρι ο Πολυκρέτης Είναι η βιτρίνα του δήμου.ξεχάσανε να τον βάλουν κυβερνητικό εκπρόσωπο.ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΟΥ....

Ανώνυμος είπε...

(Για τον 11:14) ''Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ''
Συμφωνουμε μεγαλε εχει κανει οργια! τέτοια μάσα με τέτοια αναιδια από ημιτέρους δεν υπηρξε ποτέ! Ουτε η παραλιακή πλατία ειχε δοθει ποτε σε κομματόσκυλο στο βωμό των ψηφων.
και άλλα πολλά πολλά που γίνονται τωρα , με τα μούτρα ότι προλάβουμε !
Αλλά ετσι βεβαια ειναι οι μορφωμένοι όπως τα λεει ο φιλος απο πάνω.
Να ξαναψηφίσετε να συναιχιστει η πρόοδος.
αλλά Εκεινος ο δημαρχος να τον ρωτανε τι εκανε με τα καθισματα στην παραλια και να σου απαντα έχουμε νοικιάσει παρκιν και βουλωσαμε τις λακουβες και τις ξεκόλλητες πλάκες τι εντυπωση σου κάνει.. Μορφωμένοι ξέρεις εσυ ..

Ανώνυμος είπε...

εχουν να φανε ψωλια σε ευλογο χρονικο διαστημα που βαλουν και στη κωλοτσεπη για καβατζα.Μετα θα φαει ο ένας τον άλλο για το ποιος έφταιξε.