Κυριακή, Ιουλίου 15, 2012

Δήλωση του υπουργού Εργασίας σχετικά με τη σύναψη των πρώτων κλαδικών συμβάσεων των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της χώρας και στα ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα

Με αφορμή τη σύναψη των πρώτων κλαδικών συμβάσεων για χιλιάδες εργαζόμενους σε όλα τα ξενοδοχεία και στα Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας ο Υπουργός, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κος Ιωάννης Βρούτσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 «Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι Κοινωνικές Συμφωνίες είναι απαραίτητες για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην αγορά εργασίας.
Αποτελούν ένα ακόμα βήμα εξόδου από την..................
κρίση.
Η συμφωνία των εργαζομένων και των εργοδοτών για την σύναψη των δύο πρώτων κλαδικών συμβάσεων, ήταν μια εξέλιξη ιδιαίτερα ενθαρρυντική και την χαιρετίζουμε.

Με τις κλαδικές συμφωνίες προσδιορίζονται τα κατώτατα όρια των κλαδικών αμοιβών, ικανοποιούνται και τα δύο μέρη και διασφαλίζεται η εργασιακή ειρήνη.
Το Υπουργείο Εργασίας έθεσε από την πρώτη στιγμή ως προτεραιότητες στην αγορά εργασίας τον Κοινωνικό Διάλογο, την διασφάλιση της Ισορροπίας και την τήρηση της Νομιμότητας.  
Μόνο ο Κοινωνικός Διάλογος και η συνεργασία ανάμεσα στην Πολιτεία και τους Κοινωνικούς Εταίρους μπορεί σήμερα να ανοίξει το δρόμο για να κερδηθεί το στοίχημα της Ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας, της Ανάπτυξης και της Δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας»


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :