Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2011

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ : «Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΟ»

Την ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στην παροχή των υπηρεσιών υγείας των νησιών Πάρου και Αντιπάρου, εξέφρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την αρμόδιο υπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης.
Στο κείμενο της ερώτησης του, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι «Η κυβέρνηση με την πολιτική της, επέφερε μια πρωτόγνωρη απαξίωση στις υπηρεσίες Υγείας των νησιών Πάρου και Αντιπάρου, προκαλώντας ανασφάλεια και..... αβεβαιότητα στους κατοίκους.

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον τομέα της Υγείας είναι πλέον σοβαρά, με αποτέλεσμα η λειτουργία των Υγειονομικών Μονάδων των δυο νησιών να παρουσιάζει αρρυθμίες και οργανωτικές αδυναμίες, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.

Η επιδείνωση των υπηρεσιών υγείας είναι πρωτοφανής και εύλογα έχει προκαλέσει το θυμό, την έντονη ανησυχία και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων των δυο νησιών, οι οποίοι βλέπουν την κυβέρνηση να αδιαφορεί και να μη δίνει λύσεις με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες Υγείας να υποβαθμίζονται συνεχώς.

Η κυβέρνηση, θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να εμπαίζει τους νησιώτες και να φερθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η πολιτεία, οφείλει να θέτει την υγεία και την ασφάλεια των νησιωτών σε πρώτη προτεραιότητα, διασφαλίζοντας με κάθε τρόπο αξιόπιστες Υπηρεσίες Υγείας.

Για το λόγο αυτό στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή (12083/25.2.2011), ζήτησα από τον αρμόδιο υπουργό, αφού προηγουμένως λάβει υπόψη του τα υπομνήματα του Δήμου Πάρου και των άλλων θεσμικών φορέων του νησιού, να ενισχύσει άμεσα το Κ.Υ. Πάρου με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να αποκατασταθούν οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νησιού».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΣ, ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ...
ΕΔΩ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ.......