Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2011

Συνάντηση Μ. Μαργαρίτη με την υφυπουργό παιδείας στη Σύρο

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Μανόλης Μαργαρίτης συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κο Αντώνη Μανιό και Μανώλη Πολυκρέτη, Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και Γονέων πήγε στη Σύρο τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, προκειμένου να συναντήσει τον Πρωθυπουργό κο Γεώργιο Παπανδρέου , που με την Υφυπουργό Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Χριστοφυλλοπούλου, πραγματοποιούσαν ολιγόωρη επίσκεψη στη Σύρο.
Η Ναξιώτικη αντιπροσωπεία είχε σκοπό να καταθέσει διαμαρτυρία τόσο στο ίδιο τον Πρωθυπουργό όσο και στην Υφυπουργό Παιδείας για τις εκτεταμένες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων που..... αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας για το Δήμο μας, οι οποίες δημιούργησαν μείζον και πρωτεύον θέμα στην τοπική κοινωνία, σε αντίθεση με τους άλλους Κυκλαδίτικους Δήμους για τους οποίους αποφασίστηκαν περιορισμένες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.

Στη Σύρο, ο Δήμαρχος με τη συνοδεία του, παρά τις προσπάθειές τους, δυστυχώς δεν στάθηκε δυνατόν να συναντηθούν με το Πρωθυπουργό, λόγω των έντονων αντιδράσεων θεσμικών φορέων και παραγόντων.

Παρόλα αυτά, συναντήθηκαν με την Υφυπουργό Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Χριστοφυλλοπούλου, στην οποία εξέθεσαν τα προβλήματα και τις έντονες αντιδράσεις της Ναξιώτικης κοινωνίας και της Δημοτικής Αρχής που δημιουργούνται με τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις των σχολείων.

Η κα Υφυπουργός δέχτηκε την αντιπροσωπεία, και όπως ανέφερε αν και στο Υπουργείο η απόφαση των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων έχει πάρει υπογραφές, θα επανεξετάσει την περίπτωση της Νάξου, και θα δεχτεί το Δήμαρχο και αντιπροσωπεία ναξιωτών στο γραφείο της στο Υπουργείο, όπως άλλωστε έχει αποφασιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού επανεκτιμήσει την κατάσταση στο νησί κλιμάκιο αρμοδίων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι πολύ σύντομα θα επισκεφθούν τη Νάξο προκειμένου να αποκτήσουν άποψη επί τόπου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ MILF Η ΚΥΡΙΑ...