Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2011

Τα προ ημηρεσίας διατάξεως θέματα της "Λαικής Συσπείρωσης" που απέρριψε το Δ.Σ και η εισήγηση του 1ου θέματος

Παρακαλώ να θέσετε σε συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 3852/2010 στο άρθρο 97 παρ. 7 τα παρακάτω θέματα:
1. Ανάρτηση στον πινάκα ανακοινώσεων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου
2. Απάντηση της Δημοτικής Αρχής σύμφωνα με τα οριζόμενα από το άρθρο 87 του Ν.3852/2010 στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας.
Το επείγον της πρότασής μου για το πρώτο θέμα καθορίζεται από το γεγονός του χρόνου εκπνοής των προθεσμιών της δηλωμένης εκ μέρους μου πρόθεσης για κατάθεση ένστασης κατά της μη σύννομης με το Ν. 3852/2010 απόφασης του...... Δημοτικού Συμβουλίου για την συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης, που λήφθηκε στις 28-2-2011.

Για δε το δεύτερο θέμα έχουν περάσει περίπου 2 μήνες από την κατάθεση στο Δήμο

των αποφάσεων του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας χωρίς την οριζόμενη από το άρθρο 87 του Ν.3852/2010 απάντηση της Δημοτικής αρχής θέμα που δημιουργεί πρόβλημα τόσο στον προγραμματισμό και τη λειτουργία της τοπικής κοινότητας, καθώς επίσης κατά την άποψή μου και στην σωστή και ολοκληρωμένη κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος της κοινότητας όσο και στην επείγουσα αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων της περιοχής πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΘΕΜΑΤΟΣ
«Ανάρτηση στον πινάκα ανακοινώσεων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου»

Διαμαρτύρομαι στο δημοτικό Συμβούλιο και ταυτόχρονα ζητώ από αυτό να πάρει θέση για τη μη ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου των αποφάσεων ή του πίνακα των αποφάσεων που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίασή του στις 28-2-2011.

Το θέμα δεν είναι νομικίστικο αλλά ουσιαστικό. Έχει να κάνει στην ουσία με τη διαφάνεια και την παρεμπόδιση του δικαιώματος κάθε δημότη αλλά και δημοτικού Συμβούλου να προσφύγει κατά αποφάσεων δημοτικού συμβουλίου.

Καθημερινά μέχρι και σήμερα παρακολουθώ, αν έγινε η ανάρτηση των συγκεκριμένων αποφάσεων και αυτό το έκανα α)λόγω της πρόθεσής μου να καταθέσω ένσταση κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που αφορά τη σύσταση επιτροπής διαβούλευσης χωρίς την ψήφιση της επιτροπής από την απαιτούμενη πλειοψηφία και β) επειδή ο νόμος δεν εξαιρεί από την απαιτούμενη διαδικασία υποβολής ένστασης τους δημοτικούς συμβούλους ούτε προβλέπει άλλη διαδικασία.

Στις ερωτήσεις μου στους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου για τον αν γράφτηκαν οι αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης, πότε θα αναρτηθούν οι απαντήσεις ήταν δεν έχουν προλάβει ακόμα να τις γράψουν λόγω διεξαγωγής πολλών και απανωτών δημ. Συμβ , θα έχουν αναρτηθεί μέχρι τότε ….. Πράγμα που δεν έγινε.

Όταν αναρτήθηκαν και οι αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου της 16ης Μάρτη 2011 και δεν είχαν αναρτηθεί της 28ης Φεβρουαρίου η απάντηση του αρμόδιου υπαλλήλου ήταν ότι έχουν δοθεί στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για υπογραφή και το θέμα το έχει αναλάβει εκείνος.

Πάντως ανάρτηση μέχρι σήμερα δεν έγινε.

Άλλο ένα ζήτημα σοβαρό σχετικό με την ανάρτηση είναι ότι αναρτώνται αποφάσεις Δημ Συμβουλίου με ημερομηνία ανάρτησης προγενέστερη από την πραγματική ημέρα ανάρτησης, όπως με τα ίδια μου τα μάτια είδα να συμβαίνει στην ανάρτηση των αποφάσεων που έλαβε το ΔΣ στις 25-2-2011.

Γνωρίζω πολύ καλά το νομικό πλαίσιο που ισχύει για τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου.

Δεν επιρρίπτω ευθύνες, και το τονίζω ιδιαίτερα αυτό, σε κανένα από τους υπαλλήλους. Κατανοώ το φόρτο εργασίας τους. Θα πρέπει να καλύπτουν τους εαυτούς τους, γιατί όπως έχει αποδείξει η ζωή και στον τόπο μας μπροστά στην αποφυγή ευθυνών την πληρώνουν οι αδύναμοι, οι εργαζόμενοι.

Δεν μπορώ όμως να μην επιρρίψω ευθύνες για όσα συμβαίνουν στους πολιτικούς προϊστάμενους και υπεύθυνους για την ανάρτηση και τον έλεγχο της ανάρτησης των αποφάσεων του Δημ. Συμβουλίου.

Ζητώ να γίνει η ανάρτηση των αποφάσεων του ΔΣ στις 28-2-2011 αύριο το αργότερο και με πρακτικό ανάρτησης που θα έχει την αυριανή ημερομηνία.

Να μου απαντηθεί αν έχει σταλεί για έλεγχο η απόφαση του Δημ Συμβουλίου για τη συγκρότηση της επιτροπής διαβούλευσης και στην περίπτωση που έχει σταλεί αν έχει εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία.

Σε διαφορετική περίπτωση να επανέλθει το θέμα της συγκρότησης της εν λόγω επιτροπής για συζήτηση και λήψη απόφασης σε επόμενο συμβούλιο.



Η επικεφαλής της

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ευδοκία Κων. Ψαρρά



Νάξος, 30 Μαρτίου 2011



ΠΡΟΣ:


ΚΟΙΝ:
κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

1. κ. Δήμαρχο
2. κ. επικεφαλή παράταξης «Συμπαράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων»
3. κ. επικεφαλή παράταξης «Πολίτες για τα νησιά μας»
4. κ.κ. δημοτικούς συμβούλους
5. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, Γενική Δ/νση Εσωτ. Λειτουργίας, Δ/νση Διοικητικού- οικονομικού Ν. Αιγαίου, Τμήμα διοίκησης Ν. Κυκλάδων
6. ΥΠΕΣΑΗΔ, Τμήμα Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ Α΄Βαθμού
7. ΜΜΕ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :