Πέμπτη, Αυγούστου 12, 2010

Αναγκαστική προσγείωση πολεμικού ελικοπτέρου σε βραχώδη περιοχή της Ανάφης

Αναγκαστική προσγείωση σε βραχώδη περιοχή στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ανάφης πραγματοποίησε νωρίς το πρωί ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας. Το τριμελές πλήρωμα του ελικοπτέρου είναι καλά στην υγεία του. Το ελικόπτερο δεν υπέστη ζημιές.
Το ΑΒ-205 είχε απογειωθεί στις 9:07 το πρωί από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης προκειμένου να πραγματοποιήσει πτήση συντήρησης. Πετώντας 2-3 μίλια από την Ανάφη παρουσίασε βλάβη στον κινητήρα με αποτέλεσμα το τριμελές πλήρωμα να πραγματοποιήσει την ασφαλή αναγκαστική προσγείωση στην Ανάφη.Με ιδιωτικό γερανό (τον ίδιο που είχε ανελκύσει το Καναντερ) θα γίνει τελικά η μεταφορά του ΑΒ 205 αύριο Η λύση του ΣΙΝΟΥΚ απορρίφθηκε γιατί με τα καθοδικά ρεύματα σήκωνε πέτρες ενώ και το αρματαγωγό του ΠΝ δεν μπορούσε να προσεγγίσει.
Όπως αναφέρει το yened.blogspot.com η φωτογραφία αποκαλύπτει την ΑΠΟΛΥΤΗ ικανότητα του χειριστή της Π.Α. και ότι ακόμα και το πιο σύγχρονο ελικόπτερο σε άριστη κατάσταση θα ήταν αμφίβολο αν θα κατάφερνε να προσγειωθεί σήμερα στο ίδιο σημείο
Μπράβο στα παλικάρια της Πολεμικής Αεροπορίας.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :