Σάββατο, Αυγούστου 14, 2010

Συγκίνηση: Λειτουργία 87 χρόνια μετά!!!!!

Για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν 9 δεκαετίες, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα - Έλληνες καταφθάνουν για τη μοναδική ΙΣΤΟΡΙΚΗ στιγμή (ΦΩΤΟ)
Ένα ιστορικό γεγονός συγκινεί τον Ποντιακό Ελληνισμό, καθώς για πρώτη φορά μετά από 87 χρόνια θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα για τον Δεκαπενταύγουστο. Μετά από άδεια που έδωσε η Τουρκική κυβέρνηση για μία μόνο ημέρα, το όρος Μελά θα πλημμυρίσει το πρωί της Κυριακής και πάλι από Ορθόδοξους Χριστιανούς, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να προεξάρχει της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην ιστορική Μονή, που σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο.
Ωστόσο δεν θα έχουν όλοι την ευκαιρία να ανέβουν στην Παναγία Σουμελά για την Θεία Λειτουργία, αφού το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας έθεσε περιορισμό στον αριθμό των προσκυνητών, που θα...... εισέλθουν με πρόσκληση στο Μοναστήρι. Συγκεκριμένα μόνο 500 άτομα θα παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία, που θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον αύλειο χώρο της Μονής. Για τους περίπου 10.000 πιστούς που υπολογίζεται ότι θα συρρεύσουν και δε θα καταφέρουν να προσεγγίσουν το Μοναστήρι, έχει προβλεφθεί να υπάρχει απευθείας τηλεοπτική μετάδοση της Πατριαρχικής λειτουργίας σε γιγαντοοθόνη, που θα τοποθετηθεί σε κοντινό υπαίθριο χώρο.

Από το 1922 δεν έχει χτυπήσει η καμπάνα σε μια ιστορική Μονή, σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού. Κι όμως ανήμερα της γιορτής της, στις 15 Αυγούστου θα ακουστούν και πάλι οι καμπάνες της και οι ψαλμωδίες θα πλημμυρίσουν με συγκίνηση εκατοντάδες χιλιάδες Ποντίους που θα κατακλύσουν την Μονή μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
B.K. Από aek365.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :