Με φόντο την εμβληματική μας Πορτάρα η δημοσιογράφος, Μπάγια Αντωνοπούλου και ο αγαπημένος παρουσιαστής της τηλεόρασης και δημοσιογράφος, Χρήστος Νέζος, έφτιαξαν την… ομελέτα α λα Μπάγια με ναξιώτικα υλικά, όπως για παράδειγμα τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!
Στην κάμερα μίλησε και ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δημήτρης Καπούνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην έως τώρα τουριστική κίνηση στη Νάξο («Ο Αύγουστος θα πάει πολύ καλά σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες», τόνισε χαρακτηριστικά), ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί για άλλη μία φορά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στο ..............νησί μας, ζητώντας ξανά τη στήριξη της Πολιτείας.
Μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Η παραγωγή της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. έχει μειωθεί, λόγω μείωσης της παραγωγής του γάλακτος. Από το 2021 έως σήμερα η παραγωγή γάλακτος έχει πέσει κατά δέκα τόνους. Έχουν κλείσει στάβλοι, λόγω και του αυξημένου κόστους παραγωγής. Τον χειμώνα θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με τα προϊόντα μας. Ο πρωτογενής είναι ο μοναδικός κλάδος που δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ επιδότηση! Δεν έχει ενδιαφερθεί η Πολιτεία για τον κτηνοτρόφο».
Δείτε το απόσπασμα:
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου