Πέμπτη, Αυγούστου 24, 2023

Αρνητική απάντηση από τον δήμο Νάξου στο αίτημα για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα των παραλιών


Προς: κα Ανδριανοπούλου Ελένη

κάτοικο πόλεως Νάξου.

Σχετικό: Η υπ' αριθμ. πρωτ. 14752/14-08-2023 αίτησή σας για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου.

Επί της ανωτέρω με αριθμ. πρωτοκ. 14752/14-08-2023 αιτήσεώς σας για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με θέμα ημερήσιας διάταξης τις παραλίες και τον αιγιαλό της νήσου Νάξου σας ενημερώνουμε, ότι η κυριότητα, νομή και κατοχή του αιγιαλού και της παραλίας ανήκει κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 2 του Ν. 2971/2001 στο Ελληνικό Δημόσιο. Κανένα δικαίωμα κυριότητας, νομής και κατοχής στον αιγιαλό και στην παραλία στα τμήματα αυτών της χωρικής αρμοδιότητας του έχει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο οποίος και για το λόγο αυτό δεν..... μπορεί να λαμβάνει μέτρα και να επιβάλλει κυρώσεις επ' αυτών.

Το μόνο που μπορεί να πράττει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπως και έκαστος Δήμος, στα τμήματα αιγιαλού και παραλίας είναι τα οριζόμενα στο άρθρο 13 του Ν. 2971/2001 και πάντοτε μόνο με την παραχώρηση, έγκριση και συναίνεση του Ελληνικού Δημοσίου.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει ήδη συζητήσει αναλυτικά στη συνεδρίαση της 12ης Ιουλίου 2023 το θέμα των παραλιών και του αιγιαλού στη

νήσο Νάξο.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας ενημερώνουμε, ότι το αίτημά σας δε γίνεται δεκτό.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :