Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023

Κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο «Η τσαμπούνα στο Φιλώτι» Την Παρασκευή 4/8 η παρουσίαση

Η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίων της «ΒιβλιοθήκηςΑνωμερίτη» μας αιφνιδίασε και πάλι, εκδίδοντας ένα ακόμα βιβλίο, το οποίο έγραψαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου. Το βιβλίο αυτό με τίτλο «Η τσαμπούνα στο Φιλώτι», γράφτηκε από τους μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους με βάση το πρόγραμμα «Παραδοσιακή Μουσική στην Ευρώπη». Περιέχει ένα αναλυτικό κείμενο, κοτσάκια, στοιχεία ιστορικά και φωτογραφίες και φυσικά δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά.

Η «Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη» στα πλαίσια της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου σε συνεργασία με τους μαθητές και τους δασκάλους του...

Δημοτικού Σχολείου, πέρα από άλλες εκδηλώσεις έχει ήδη εκδώσει 4 ακόμα βιβλία:

α.         Η γοργόνα της Νάξου

β.         Παραμυθομαγειρέματα

γ.         Η πατάτα

δ.         Το κίτρο

Πάντα στα πλαίσια των διδακτικών προγραμμάτων του Σχολείου.

Όπως είναι γνωστό, η «Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη», η οποία λειτουργεί στα πλαίσια του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου αποκλειστικά στο Φιλώτι κατά τους μήνες Οκτώβριο-Μάιο, προσφέρει στα παιδιά εξωσχολικές δυνατότητες, βιβλία, παιδικό κινηματογράφο και εκδηλώσεις πάντα σε συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου.

Παράλληλα δραστηριοποιείται και μέσω της «Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου» σε συνεργασία με τα επίσημα Κέντρα Βιβλίου, έχοντας στο ενεργητικό της δεκάδες σημαντικών εκδηλώσεων, οι οποίες συνήθως αποτελούν πνευματικά γεγονότα στο νησί της Νάξου. Το 2024 η «Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη» κλείνει 20 χρόνια συνεχούς δραστηριότητας στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :