Κυριακή, Ιουνίου 25, 2023

Πρόσκληση για συμμετοχή στη συγγραφή τιμητικού τόμου Ιωάννου Ρήγου

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                                                     (πρώτη ανακοίνωση)

 

 Η Εταιρεία Κυκλαδικών  Μελετών και η Αδελφότης των εν Αθήναις Τηνίων προτίθενται  να προβούν  στην έκδοση  ενός τιμητικού τόμου στην μνήμη του αειμνήστου Ιωάννου Ιακ. Ρήγου. Ο τιμητικός τόμος θα ενταχθεί στην σειρά εκδόσεων της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών.

Ο Ιωάννης Ιακ. Ρήγος γεννήθηκε το 1905 στο Πύργο της Τήνου από οικογένεια τεχνιτών του μετάλλου. Μετά την αποφοίτησή του από το Ελληνικό Σχολείο η οικογένεια μετακινήθηκε στην Αθήνα. Ο ίδιος από τα χρόνια του Μεσοπολέμου και εντεύθεν δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον χώρο του Γενικού Εμπορίου στον Πειραιά. Από τα χρόνια της Κατοχής, μόνος και μαζί με άλλους Κυκλαδίτες, ασχολήθηκε με την ανακούφιση των χειμαζομένων κατοίκων της Τήνου και των άλλων κυκλαδίτικων νησιών.

Η συνδρομή του, ιδίως κατά την περίοδο της Κατοχής, αλλά και μετά, προς τους συντοπίτες του υπήρξε συνεχής και γενναία.   Αμέσως μετά την απελευθέρωση ασχολήθηκε ενεργά με....

  συλλογική έκφραση της τηνιακής παροικίας στην Αθήνα, στήριξε ενεργά την ιδέα της κυκλαδικής ενότητας και την προσπάθεια ανασυγκρότησης του κυκλαδικού χώρου. Ο  Ιωάννης Ιακ. Ρήγος  διετέλεσε Πρόεδρος της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, του Κοινωφελούς Οργανισμού Κυκλάδων Νήσων,  ενώ ήταν ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών και επί σειράν ετών μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου.

 

 Προς τον σκοπό εκδόσεως ενός τιμητικού τόμου,  συνεστήθη Εκδοτική Επιτροπή, η οποία και θα προχωρήσει στην υλοποίηση της εκδόσεως του. Η Επιτροπή αποτελείται από τον Πρόεδρο της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, τον Πρόεδρο της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, τον κ. Κωνσταντίνο Δανούση, τον κ. Στέφανο Προβελέγγιο, τον κ. Γ. Γαβαλά, τον κ. Γεράσιμο-Θεόδωρο Μαγκανιώτη  και τον κ. Αλέξανδρο Λεβαντή. Ταυτόχρονα, θα επιδιωχθεί η συμβολή και άλλων προσωπικοτήτων.

 

Καθώς πρόκειται για τιμητικό τόμο, τα θέματα είναι ελεύθερα, αλλά, επιθυμητό είναι να έχουν σχέση με τον τιμώμενο και την εποχή της δραστηριοποιήσεώς του, την Τήνο και τις Κυκλάδες.

 

 Η Εκδοτική Επιτροπή προσκαλεί όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν με εργασία στον

τιμητικό τόμο, να αποστείλουν την εργασία τους :  

  α. στην Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων (manolis.skaris@gmail.com)

  β. στην Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών (info.ekyklamel@gmail.com)

  γ.  στον κ. Κωνσταντίνο. Δανούση (cdanousis@gmail.com)

  δ. στον κ. Δημήτριο  Στ. Κορρέ  (demiskorres@gmail.com)

 

  Οι συγγραφείς μπορούν να υποβάλλουν την εργασία τους σε μορφή ηλεκτρονικού κειμένου (WORDNew Times Roman,11 στίξεων, κείμενο έως 6 με 6500 λέξεις και 10 φωτογραφίες) από την πρώτη Οκτωβρίου 2023 έως και το τέλος Ιουνίου του 2024, ακολουθούντες βασικά τις οδηγίες που ισχύουν για την «Επετηρίδα της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών».

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :