Δευτέρα, Μαΐου 30, 2022

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην χερσαία ζώνη του λιμένα Νάξου εν όψει καλοκαιριού

 Ο Λιμενάρχης, ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Λ.Σ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξιος έχοντας υπόψη τις ανωτέρω σχετικές, στο πλαίσιο των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και δεδομένου του προβλήματος που αφορά στη κίνηση και κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στο οδικό δίκτυο έξωθεν του Λιμένα Νάξου και σε θέματα στάθμευσης οχημάτων, απαγορεύσεις κυκλοφορίας οχημάτων σε οδούς εκδίδω τη παρούσα απόφαση με θέμα: «Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Λιμένα και στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Νάξου» μέχρι την ημερομηνία εκπόνησης Αναπτυξιακού Προγράμματος και της Μελέτης Διαχείρισης (Master Plan), 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ 

1.Απαγορεύεται αυστηρά η στάση και η στάθμευση παντός τύπου οχημάτων σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού ολόκληρο το 24ωρο. 

2. Απαγορεύεται αυστηρά η στάση και η στάθμευση παντός τύπου οχημάτων εντός τουριστικού καταφυγίου πλην των οχημάτων που διαθέτουν ειδική άδεια του....

Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου. 

3. Η τροφοδοσία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Νάξου θα πραγματοποιείται εντός των εσοχών που βρίσκονται επ' αυτής (τα λεγόμενα -Π-) μόνο κατά το χρονικό διάστημα 06:00-11:00 π.μ και 15:30-17:30. 

4. Ο χώρος αναμονής οχημάτων προς εξυπηρέτηση παραλαβής επιβατών ρυθμίζεται ανά κατηγορία ως εξής: 

α. Για Ε.Δ.Χ. Ταξί : Έξωθεν του Λιμένα και έμπροσθεν της Πλατείας Πρωτοπαπαδάκη (πρώην χώρος αναμονής λεωφορείων ΚΤΕΛ) και εντός του λιμένα /δυτικά του βραχίονα του αλιευτικού καταφυγίου. 

β. Για τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ: Έναντι των γραφείων του ΚΤΕΛ -έμπροσθεν του μνημείου Ηρώων. Θα βρίσκονται μόνο τα λεωφορεία που είναι για αναχώρηση (15' λεπτη παραμονή) τέσσερα τον αριθμό. 


γ. Για τα οχήματα παραλαβής επιβατών (ξενοδοχειακά): Στις δύο πλευρές της νησίδας προ της πύλης εισόδου Λιμένα Νάξου-βόρεια του λαιμού έξωθεν του Λιμένα Νάξου. 

δ. Για τα λεωφορεία Δ.X: Εντός και νότια του Λιμένα Νάξου (αριστερά των σκιάδων-χώρου αναμονής επιβατών). 

ε. Για το σύλλογο Ενοικιαζόμενων Οχημάτων Νάξου: Έξωθεν και νότια του λιμένα πλησίον της πύλης εισόδου αυτού. 

στ. Για τα οχήματα αναμονής επιβατών: Εντός Λιμένα και στη βόρεια πλευρά αυτού. 

ζ. Στη μικρή προβλήτας χώρος στάθμευσης δικύκλων (μόνο εξ αριστερών)και οχημάτων(μόνο εκ δεξιών). 

Στο πλαίσιο χρηστής διοίκησης, Υπηρεσία μας κρίνει ότι η ρύθμιση αυτή θα συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με γνώμονα την ασφαλή διακίνηση οχημάτων προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία κυρίως κατά τη θερινή περίοδο. Η μη συμμόρφωση στα ανωτέρω προαναφερθέντα θα οδηγήσει στην επιβολή των κυρώσεων κατά των παραβατών η οποία θα κινείται με το άρθρο 157 του Ν.Δ 187/1973(ΦΕΚ261Α'/1973). Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση θα ισχύσει από σήμερα μέχρι την εκπόνηση την ημερομηνία εκπόνησης και ολοκλήρωσης και επικαιροποίησης Αναπτυξιακού Προγράμματος και της Μελέτης Διαχείρισης (Master Plan)με το οποίο θα καθορίζονται, μεταξύ άλλων, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κάθε αναγκαίο στοιχείο για την εξυπηρέτηση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του λιμένα. 

Ο Λιμενάρχης 

 Λ.Σ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξιος 


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :