Δευτέρα, Μαΐου 30, 2022

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα θα προμηθευτεί ο Δήμος Νάξου

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων» εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την προμήθειακοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, με συνολικό προϋπολογισμό 316.453,72

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση, η οποία υποβλήθηκε μέσω του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Ενέργειας (ΚΑΠΕ),αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτωνγια την εξυπηρέτηση τόσο των μετακινήσεων των κατοίκων του Δήμου αλλά και των....

επισκεπτών.

Το προτεινόμενο σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση των ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Με την προμήθεια και εγκατάσταση αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος θα παρέχεται στους πολίτες η δυνατότητα να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα από τα 44 συνολικά ηλεκτρικά ποδήλατα για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης, τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε έξι επιλεγμένα σημεία του Δήμου (Κουφονήσι, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά, Χαλκί και Χώρα Νάξου). Οι σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης, θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Οι χρήστες θα μπορούν από ειδική mobile εφαρμογή, διαθέσιμη σε Android και iOS, να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του συστήματος, στα διαθέσιμα ποδήλατα σε κάθε σταθμό, σε πραγματικό χρόνο.

Με την υλοποίηση του έργου, ο Δήμοςθα προσφέρει στους πολίτες και στους επισκέπτες των νησιών οικονομική πρόσβαση σε ηλεκτρικά ποδήλατα με στόχο τη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, τον περιορισμό του κυκλοφοριακού φόρτου, του θορύβου και της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Παράλληλα, το ποδήλατο θα αποτελέσει ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης των επισκεπτών και της γνωριμίας τους με την πόλη και τα τοπικά αξιοθέατα.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :